– Vi sikter på åpning rundt oktober, men vi må se hvordan det går før vi kan si en endelig åpningsdato, sier Stein Johnny Johansen, leder for prosjektavdelinga i Statens vegvesen, region nord.

Han forteller at det nå pågår elektroarbeid, og at brua utenfor tunnelinngangen i Manndalen er ferdigbygget.

– Nå pågår det stort sett elektroarbeid som montering av lys, ventilasjon, sikkerhetsutstyr og lignende. Dette arbeidet vil fortsette til langt utpå sommeren.

– Når alt utstyret er ferdig montert, skal det testes. Testen vil skje til høsten og når dette er ferdig, kan tunnelen åpnes for trafikk.

Ny E6

Entreprenøren Contexo holder på å bygge ny veibane for E6 i Manndalen, noe som innebærer én kilometer ny E6 fra tunnelinnslaget. Arbeidet er en del av prosjektet Indre Nordnes-Skardalen, og det inkluderer også utbedring av omtrent to kilometer kommunal vei og noe fylkesvei i Manndalen.

– Arbeidet med den nye veien vil pågå helt til etter sommeren. Arbeidet er i rute.

I utgangspunktet skulle Nordnestunnelen ferdigstilles ved årsskiftet 2017/2018, men i august 2016 ble det klart at bygginga av tunnelen var forsinket med omtrent et halvt år. Entreprenørene greide ikke å ta igjen noe av forsinkelsene. Nå kan prosjektet trolig stå ferdig høsten 2018.