Nord-Troms tingrett fant det bevist utover enhver tvil at bildene er av grov karakter, og at de viser barn som fremstår som at de er mellom 8 til 15 år. Noen av bildene skal ha vært av mindre alvorlig karakter, men omfanget av bilder er høyt.

Den totale spilletiden på videoene er 45 minutter.

Siktede som er i 50-årene, har tilstått og saken har gått som tilståelsessak etter straffeprosessloven § 248, slik at tilståelsen har gitt prosessøkonomiske besparelser. Dette gir en betydelig strafferabatt, kommer det fram i rettsdokumentene.

Tidligere straffet

Denne saken har hatt lang saksbehandlingstid på grunn av ressursmangel, noe som kan ha hatt negative konsekvenser for domfelte i forhold til å komme i arbeid. Fra mai 2016 til mai 2017 skal det ha vært gjennomført svært lite etterforskning, og mannen fikk derfor noe fradrag for lang saksbehandlingstid i tillegg til fradrag for tilståelse i fengselsstraffen. I retten ble det enighet mellom aktor og forsvarer om at varetektsfradraget skulle settes til 25 dager, noe retten godkjente.

Tiltalte er tidligere straffet for lignende forhold.

Mannen ble dømt for brudd på Straffeloven (1902) § 204 a første ledd bokstav a: for å ha vært i besittelse av eller overlatt til en annen fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. Og straffeloven (2005) § 311 første ledd: for å ha c) anskaffet eller besittet fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn, eller forsettlig skaffet seg tilgang til slikt materiale.

Mannen ble dømt til inndraging av to bærbare PC-er, to minnepenner og en router. Mannen ble også dømt til fengsel i 120 dager, der varetekten på 25 dager kommer i fradrag.