Skjervøy-ordføreren har visst om avgjørelsen en stund, men har måttet holde det for seg selv. Men i dag er nyheten om smoltanlegget på Sandøra ute og Albrigtsen legger ikke skjul på at det er en stor dag for kommunen.

- Det har vært  tungt å måtte holde tett om den fantastiske nyheten. Det betyr enormt mye for oss at et så stort selskap som Marine Harvest befester sin rolle i regionen med dette anlegget. De har stor tilstedeværelse i Kvænangen og nå bygger de et topp moderne smoltanlegg her på Skjervøy, sier Albrigtsen, som satser på kake på kontoret i dag.

Fortsatt i kommunen

Marine Harvest har i dag et eldre anlegg på Kågen - rett over sundet fra det nye anlegget på Sandøra. Albrigtsen understreker at det slett ikke var noen selvfølge at selskapet skulle bygge nytt på Skjervøy.

- Nei, det er ikke sånn det fungerer. De kunne fort ha bestemt seg for å bygge nytt et annet sted. Og da ville de lagt ned anlegget her i Skjervøy. Det er i alle fall jeg overbevist om. Jeg ser selv at anlegget på Kågen ikke er framtidsrettet, sier Albrigtsen.

NYTT ANLEGG: Selv om det planlagte anlegget på Sandøra ikke er styrevedtatt ennå, så er lokale entreprenører i gang med tomtearbeidet. Illustrasjon: Marine Harvest.

- Har du i denne perioden fryktet for at Marine Harvest skulle forsvinne ut av kommunen?

Attraktive arbeidsplasser

At det nye anlegget gjør at Marine Harvest dobler antallet arbeidsplasser fra 7-8 til 15, er musikk i ørene for ordføreren.

- Vi får flere arbeidsplasser og og vi får ikke minst attraktive kompetansearbeidsplasser i topp moderne lokaler. Vi gleder oss til prosessen videre, sier Albrigtsen.

- For oss er det kjempeviktig at byggingen gir ringvirkninger i regionen. Den tankegangen har også Marine Harvest. De har sagt at de i  utbyggingsfasen skal bruke lokale bedrifter så langt det er mulig, selv om det er endel som ikke kan leveres lokalt. Vi skal i alle fall invitere bedrifter til et møte på Skjervøy så snart som mulig for å synliggjøre hva som behøves framover. Det er viktig at lokale aktører kjenner sin besøkelsestid, sier Albrigtsen.