Under torsdagens kommunestyremøte tok politikerne stilling til hvilket brualternativ de ønsker å gå for når det skal bygges ny bru i Storslett sentrum.

Statens Vegvesen har tidligere i år lagt fram tre alternativer:

  1. Nettverksbuebru

  2. Bjelkebru

  3. Skråstagbru

Administrasjonen og formannskapet har tidligere sluttet seg til Vegvesenets anbefaling om å gå for alternativ 1, altså den som er mest lik dagens bru. Etter en runde med debatt valgte også kommunestyret å gå for denne løsningen.

Ordfører Øyvind Evanger (Ap) åpnet debatten med å si at saken kom opp i kommunestyret, nettopp fordi den har skapt så mye engasjement blant både befolkning og politikere.

Han var selv framme på talerstolen og talte til fordel for nettverksbuebrua.

– Skråstagbrua er en fin bru, men jeg er redd den kommer til å ta for mye fokus i et ellers flatt sentrum. Jeg tror Nettverksbuebrua vil passe bedre inn, sa han.

Han viste også et eksempel på hva man kunne gjøre med lyssetting av brua, og mente det ville gjøre mye for det arkitektoniske.

Et landemerke

Hilde Nyvoll (Ap) fremmet et forslag om å gå for alternativ 3, Skråstagbrua.

Nyvoll fikk støtte fra Trond Bjerkmo (Ap) som sa han mente Skråstagbrua hadde de reneste og fineste linjene.

– Hvorfor må vi bygge noe som ligner på den gamle? Er vi redd for noe nytt?

Bedre i landskapet

Even Olsen (KrF) på sin side sa at med Nordreisas historie og tre stammers møte, ville det passe bedre med en gjenkjennelig bro.

– Det vil være bedre med en bro som ser historisk ut. Tross alt er dette en nasjonalparklandsby, ikke en inngang til San Fransisco.

Det mente også Odd Rudberg, som sa en Nettverksbuebru ville passe bedre inn i landskapet.

– Skråstagbrua vil bli for stor for Reisaelva og sentrum, så det kan fort bli litt «overkill».

Nettverksbuebrua vant til slutt med 11 mot 8 stemmer.

ALTERNATIV 1: Denne gikk kommunestyret for. Det har også administrasjonen og formannskapet gjort, etter anbefaling fra Statens Vegvesen. Alle illustrasjoner: Statens Vegvesen
ALTERNATIV 2: Bjelkebru. Denne var det ingen i kommunestyret som ønsket å gå for.
ALTERNATIV 3: Hilde Nyvoll (Ap) fremmet forslag om å gå for denne brua, men forslaget ble nedstemt med 8 mot 11 stemmer.