Forfangs mor var sikker på suksess: - Han er vant til å hoppe i kuling

Pappa Hugo måtte trene for å holde nervene i sjakk, mens mamma Annfrid var helt sikker på at sønnen skulle ta OL-medalje. Da iTromsø ved 17-tiden var på besøk hos familien Forfang på Kvaløya var det norsk flagg, kake, brus og kaffe på bordet.

JUBEL I STUA: De feirer Johann Forfangs OL-sølv i kveld. Her er Annfrid, Hugo og Henriette Forfang.   Foto: Øyvind Sivertsen/iTromsø

pluss

Pappa Hugo måtte trene for å holde nervene i sjakk, mens mamma Annfrid var helt sikker på at sønnen skulle ta OL-medalje. Da iTromsø ved 17-tiden var på besøk hos familien  Forfang på Kvaløya var det norsk flagg, kake, brus og kaffe på bordet.

I kveld blir det en liten tur ut på byen for å feire Johann Forfangs OL-sølv.

- Vi skal ut en tur og spise middag, sier Annfrid.

- Dette skal feires. Vi skal kose oss, sier Hugo.

- Var helt satt ut

En utøver fra Tromsø har aldri før tatt en OL-medalje.

- Jeg har egentlig ikke ord. Jeg var helt satt ut. Det var så spennende, for vi var ikke sikre om annenomgangen kom til å bli gjennomført, sier mamma Annfrid  Forfang.

Men det ble den - etter enormt mye venting på grunn av ustabil vind - og  Forfang måtte forsvare annenplassen han delte med Kamil Stoch etter første omgang.

- Jeg kjente på meg at han ville klare det. Når det er så urolige forhold, så er han ganske «safe». Han er vant til å hoppe i Grønnåsen i kuling. Det er ikke for ingenting at de skal sette opp en vindmølle der, ler Annfrid.

Dette skrev hun i gratulasjons-SMS-en rett etterpå:

- Gratulerer med masse hjerter og flagg. Herlig! Klem fra mamma. Og så skrev jeg at jeg ønsker tigeren han fikk i premie på podiet. Vi har noen dyr i samlingen her, humrer mamma.

Også lillesøster Henriette (19) fulgte ivrig med. Hun vil helst ikke være med på bildet som iTromsø tar til artikkelen, men foreldrene gir henne ikke noe valg.

- Dette er stort! Jeg hadde en veldig god følelse og vet at han kan levere under press, sier hun.

- Jeg er søkksliten

Hugo var trener for sønnen i oppveksten.

- Det har bare vært artig å få være med. Selv sier Johann at han bestemte seg på ungdomsskolen at skulle dit han er nå - og at han skulle bli der over tid. Mange kan ha et mål om bli best i verden, men så skal du være klar over hva som skal til av oppofrelse, forsakelse og innsats. Det har han virkelig vært flink til, sier pappa.

Han er tydelig rørt.

- Det føles som å være i et vakuum. Jeg er søkksliten. Jeg måtte å trene litt før rennet for å få nervene under kontroll. Jeg trente så hardt at jeg trodde jeg skulle sprenge milten! sier  Forfang.

Det var kanskje like greit at han ikke hadde på seg pulsmåler da Johann hoppet.

- Jeg tror pulsen var oppe 216! ler han.

Bare Andreas Wellinger fra Tyskland var bedre enn tromsøværingen i normalbakken lørdag. For tre år siden var det nettopp de to som var best i junior-VM. Da vant  Forfang med 0,5 poeng.

- Det er litt artig. De er konkurrenter, men også venner. Du ser at de sender hverandre vennlige blikk. Det er ikke som det var før i tiden med (Espen) Bredesen og (Jens) Weissflog, sier Hugo  Forfang.