Andrea og Marte følger fisken fra hav til fat

Kokk- og servitør-elevene er på Skjervøy for å lære mer om fisk.

FØLGER FISKEN: Kokk- og servitør-elevene Marte Heggelund (til venstre) og Andrea Robertsen får nærkontakt med fisk på Skjervøy i disse dager.  Foto: Privat

PÅ SJØEN: Andrea Robertsen og Marte Heggelund prøver å få fisk utenfor Skjervøy.  Foto: Kjell Ivar Henriksen

pluss

Andrea Robertsen (17) fra Jægervatnet i Lyngen er sammen med klassevenninnen Marte Heggelund fra Lødingen med på et opplegg i regi av Opplæringskontoret for fiskerifag i Troms. De to VG2-elevene fra Ishavsbyen videregående skole i Tromsø skal følge fiskens ferd mot matfatet.

- Ja, i hovedsak er opplegget at vi skal følge fisken fra den kommer opp av havet til den blir servert på bordet. Det er spennende å følge ferden, sier Andrea.

De har tre ukers arbeidspraksis og har de siste dagene vært på Skjervøy. Her har de vært ute med båt for å fiske - riktignok uten den store suksessen.

- Nei, det ble dårlig med fisk. Vi var ute med fiske- og fangst-elevene fra skolen her på Skjervøy, men det ble en kort tur på grunn av været. Så vi fikk ikke fisk, sier Lyngen-jenta.

Takket ja

Lørdag jobbet hun og Marte på kjøkkenet på Hotell Maritim på Skjervøy som kokker og servitører i forbindelse med et bryllup.

- Det har gått bra så langt. Det har vært morsomt, sier Andrea, som bor på hotellet sammen med Marte i forbindelse med oppholdet på Skjervøy.

- Vi fikk tilbudet fra Opplæringskontoret før jul og takket etter hvert ja til det. Vi syntes det hørtes spennende ut, sier Robertsen.

Etter at de har vært noen dager på Skjervøy i neste uke, skal de tilbake til Tromsø. Der skal de være på restauranten Mathallen, der de også var i forrige uke.

- Vi skal jobbe litt i restaurantdelen og litt i butikkdelen der, sier Andrea.

Lettere å finne ut

Andrea sier hun ikke vet helt ennå hva hun ønsker å jobbe med når hun er ferdig utdannet.

- Nei, det vet jeg ikke. Men jo mer man ser og lærer, jo lettere er det å finne ut hva man har lyst til å bli. Det er morsomt å få med seg andre ting enn bare kjøkkenet i alle fall.

Denne uka skal jentene være på Lerøy Aurora.

- Vi skal ut på merdene og så skal vi helt sikkert filetere fisk og se hvordan man gjør det med pakkingen og sånn, sier Andrea Robertsen.