Tingvoll gleder seg over at dagsenteret i Nordreisa benytter seg av Ut i Nord-turene.

– Det er helt perfekt. Det er akkurat slik vi ønsker det skal være. Ut i Nord skal være et tilbud for alle, og kanskje først og fremst for de som trenger et lite ekstra puff og motivasjon.

– Det er kjempeflott at dagsenteret bruker turene slik at deres brukere kan få litt bedre helse og livskvalitet, fortsetter han.

Viktig i arbeidet med folkehelse

Ut i Nord benytter seg av fargekoder for å vise vanskelighetsgrad for hver tur. De grønne klassifiseres som lett og de blå klassifiseres som middels.

– Vi ønsker at det skal være mange enkle nærmiljøturer. Det er de grønne og blå turene som er viktige i arbeidet med folkehelse.

Planleggingen av årets turer så smått i gang.

– Vi ønsker å gjøre Ut i Nord litt bedre i år enn i fjor og da er slike innspill veldig bra, det hjelper oss med å finne ut hva folk ønsker.

Han oppfordrer de som sitter på gode turforslag å dele forslagene med Ut i Nord på deres nettsider.

Tingvoll sier de har planer om å få turer tilrettelagt for de som ferdes med hjul.

– I hver kommune tenker vi at vi må iallfall ha en eller to turer som er tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner, forteller Tingvoll.

På Aktivitetssenteret i Nordreisa henger turkartet oppe. Her kan Sodefjed peke se hvor han har vært på tur og planlegge årets turer. Foto: Johanne P. Elvestad