Navs arbeidsledighetstall for mars viser at arbeidsledigheten i fylket er på 1,7 prosent - det laveste som noensinne er registrert i Troms ifølge Nav.

Totalt er det 1.486 arbeidsledige i fylket i mars. Det er 17 prosent lavere enn samme måned i fjor og tilsvarer 302 færre ledige. Troms har nest lavest arbeidsledighet i landet kun slått av Sogn og Fjordane.

I Nord-Troms er det store variasjoner. Kun to kommuner ligger under landsgjennomsnittet på 2,5 prosent ledighet: Lyngen på 2,2 og Storfjord på 0,6 prosent - som er lavest i Troms.

Høyest arbeidsledighet i Nord-Troms, og i fylket som helhet, har Kvænangen. Der er ledigheten på 4,0 prosent. For de andre kommunene er tallene som følger:

Kåfjord 2,5Skjervøy 2,8Nordreisa 2,9

Fylkesdirektør i Nav Troms, Grete Kristoffersen, syns det er gledelig med lav ledighet i fylket.

- Det betyr at flere får nye muligheter, og når studenter og elever er ferdig med utdanningen til våren, er kanskje veien til jobb og lærlingeplass kortere enn tidligere. I en situasjon med mangel på kvalifisert arbeidskraft er det viktig at flere bedrifter tar i mot, og legger til rette for lærlingeplasser, sier Kristoffersen i en pressemelding.