Bygdelaget fikk prisen foran årsmøtet i Coop Nord torsdag morgen. Leder Audun Johnsen fikk ifølge en pressemelding diplom, blomster og en sjekk på 50.000 kroner.

Bygdelaget fra bygda like nord for Lyngseidet ble ifølge pressemeldingen stiftet i 1978 og feirer dermed 40-årsjubileum i år. De beskrives ifølge pressemeldingen som "selve limet i bygda" og har stått for byggingen av både Vartohytta og grendehuset og for en rekke årlige arrangementer, som julemesse, sauhaukalas og soppturer.

- Prisen er en fantastisk anerkjennelse av dugnadsarbeid. Å bli lagt merke til på denne måten gir virkelig ekstra energi til å stå på videre, sier Audun Johnsen og styremedlem Cathrine Utsi.

Audun Johnsen sier at Vartohytta siden åpningen i 1984 har vært betjent hver eneste søndag i perioden januar-april, og også tvers gjennom hele påsken - takket være 40 frivillige fra bygdelaget som deler på vaffel, kaffe og saftsalg samt oppkjøring av skispor.

– For fire år siden da vi begynt å kjøre skispor med egen snøscooter og løypemaskin hadde vi 3000 brukere av løypene. Nå er antallet rundt 5000, sier Johnsen i pressemeldingen.

Prispengene skal ifølge lederen gå til å vedlikeholde stien til Vartohytta, ferdigstilling av gapahuk og vedlikehold av hytta og grendehuset.