Nå er rektorstillingen på Moan skole besatt, og det er nordreisaværingen Tonje Holm som har fått jobben.

Hun vil ta over stillingen fra fungerende rektor Line Bertelsen Løvoll fra 1. august i år.

– Jeg tror det blir både spennende og utfordrende. Dette er jo et skoleslag jeg ikke kjenner så godt til, så det er mye å sette seg inn i, sier hun.

– Men slik er det jo med alle nye jobber.

Nærmere elevene

Holm har ti års erfaring fra Nord-Troms videregående skole, der hun har vært både lærer, avdelingsleder og assisterende rektor. De siste to årene, siden mai 2016, har hun sittet i ledergruppa til fylkesutdanningssjefen som avdelingsleder for inntak, formidling og tilbud i utdanningsetaten.

Nå flytter hun altså hjem til Nordreisa igjen for å ta fatt på nye oppgaver som rektor på Moan.

– Det blir en utfordring, men en spennende utfordring som jeg har lyst å prøve meg på. Den jobben jeg har nå er mer en byråkratjobb, hvor jeg sitter langt fra elevene, sier hun.

– Å komme nærmere elevene og elevhverdagen er noe som motiverer meg, legger hun til.

– Spennende utfordringer

Det har vært mye snakk om dårlige resultater i grunnskolen i Nordreisa den siste tiden, men Holm synes det er vanskelig å nå skulle svare på hvilke utfordringer det vil føre med seg når hun tiltrer rektorstillingen fra og med neste skoleår.

– Jeg har ikke nådd å sette meg inn i hva det kan skyldes, men dette er jo noe man må i gang med og gjøre noe med, sier hun.

– Dette er en dialog man må ta med personalet når man starter på, for å finne ut hvilken vei man skal gå og få i gang gode prosesser. Dessuten regner jeg med at jeg får noen styringssignaler fra skoleeier.

Hun er imidlertid klar for utfordringen, og gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Jeg tror det blir veldig spennende, og ikke minst gøy å prøve noe nytt. Jeg liker jo å prøve nye ting, sier hun.

– Dessuten er jeg veldig glad i å drive med utviklingsarbeid. Nå vil jeg komme litt tettere på utviklingsarbeidet direkte i skolen, og ikke så overordnet som det jeg nå holder på med.

Ser lyset i tunnelen

Rådmann Anne Marie Gaino i Nordreisa sier hun er veldig fornøyd med nytilsettingen på Moan skole.

– Vi oppfordret Tonje til å søke, og er veldig glad for at hun gjorde det og for at hun har takket ja, sier hun.

– Hun er en dyktig person og vi har tro på at hun vil være med å utvikle Moan skole i tiden framover, legger hun til.

Også på Rotsundelv skole er det tilsatt ny rektor som også starter til høsten. Der er det Gøran Jakobsen, som i dag jobber i Skjervøyskolen, som tar over.

Det er i tillegg ansatt en pedagogisk konsulent, som skal bistå sektorlederen, og jobbe med skoleutvikling og koordinering. Denne jobben er det Bente Viken som har fått.

– Nå får vi på plass mer ressurser og begynner å se lyset i tunnelen, sier Gaino.

NY JOBB: Tonje Holm fra Nordreisa har fått jobben som rektor på Moan skole. – Det blir veldig spennende og ikke minst gøy å prøve noe nytt, sier hun. Foto: privat