Mandag kveld møttes over 100 mennesker til Kulturtreff på Kirkebakken. Her var flere land og kulturer representert, både Norge, Syria, Afghanistan, Libanon, samt en rekke afrikanske land.

Kulturtreffet var et initiativ fra Nordreisa Røde Kors. Leder Herborg Ringstad forteller at hun ønsket å gjøre noe for de nye som er kommet til kommunen, og at dette var en fin anledning til å møte så mange som mulig.

DANS: Dans og latter var en stor del av kvelden på Kirkebakken menighetshus. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl

Ønsket velkommen

Det ble servert både syrisk, afrikansk og norsk mat, og «Mitt Syria»-prosjektet, som består av Kristin Mellem fra Nord-Troms museum og flere unge syriske musikere, stod for underholdningen.

Foto: Kristina Båtnes Hestdahl

Både rådmann Anne-Marie Gaino og ordfører Øyvind Evanger deltok, og sistnevnte benyttet anledningen til å ønske alle hjertelig velkommen til kommunen.

– Det er virkelig trivelig å bli invitert, og utrolig hyggelig med så mange flotte folk. Jeg håper vi tar vare på dere, og at dere føler dere velkommen, sa han.

– Veldig koselig

Samir og Fadia Alshawi var blant de som hadde tatt turen til Kirkebakken for å være med på festlighetene.

Ekteparet og barna deres er fra Syria, og har bodd i Norge i tre år. De satte stor pris på å bli invitert til kulturtreffet, og hadde en flott kveld.

– Det har vært veldig bra, vi har koset oss masse, sier Samir.

– Utrolig hyggelig at de har ordnet dette for oss. Vi har spist masse god mat, og det har vært veldig koselig å sitte her, legger Fadia til.

At deltakerne koset seg var det ingen tvil om. Det var også tekstmeldingen som tikket inn til en av de frivillige etter arrangementet bevis på. I meldingen stod det at de var utrolig glade for at de hadde fått komme, og at de for noen timer fikk lov å glemme. Det stod også at slike sammenkomster var veldig vanlig i deres kultur, men at de ikke hadde fått lov å gjøre det etter de kom til Norge - før nå.

GLEDE: Barna storkoset seg med lek og dans på kulturtreffet til Nordreisa Røde Kors. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl

– Mye glede

De takknemlige deltakerne visste ikke hvordan de skulle få takket, men for de frivillige i Røde Kors er det mer enn nok takk å se gleden, sier de.

– For oss er det takk nok å få være sammen med dem, og se hvor glade de blir. Det har vært så mye glede, smil, latter og dans her i kveld, så da blir man jo glad selv, sier Ringstad.

Fanny Katrine Olsen legger til at det er fint at de kan møtes på denne måten.

– Vi er jo vant til å treffe dem i situasjoner der de trenger hjelp, men her kan vi møtes i en annen setting, bli bedre kjent og ha det trivelig sammen, sier hun.