Formannskapet behandlet onsdag en søknad fra Hotell Maritim om byggingen av syv rorbuer nedenfor hotellet – like bortenfor dampskipskaia.

Administrasjonen hadde innstilt på å avslå søknaden ettersom reguleringsplanen fra 2010, der rorbuene inngikk, ikke gjaldt lengre – og at området er avsatt til industri.

Men politikerne ønsket ikke å være for negativ til planene og spesielt ikke Høyres Reidar Mæland. Han kom med forslag om å innvilge søknaden fra Hotell Maritim:

«Hotell Maritim gis dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan til å bygge rorbuer innenfor det omsøkte området. Det forutsettes at det ikke kommer i betydelig konflikt for fremtidig utvikling for sjøretta næringsvirksomhet», het det blant annet i forslaget.

Halv million

Mæland mente at de opprinnelige planene for rorbuene, som ble vedtatt i 2010 men senere trukket tilbake da Kommuneplanens arealdel for Skjervøy kommune 2015–2027 ble vedtatt i 2016, fortsatt kunne brukes.

– Vi brukte en halv million kroner på en solid utredning på dette i 2008–2009 og planene ble vedtatt i 2010. Da må vi kunne vedta dette nå, sa Mæland.

Høyre-representanten mente de syv rorbuene vil være en god utnyttelse av området.

– Jeg klarer ikke å se at området kan brukes til noe som helst annet. Jeg mener derfor det er enkelt å prioritere i denne saken. Hotellet kan styrkes og området kan forskjønnes, mente Mæland, og fikk støtte fra Frps Vidar Langeland.

– Vi kommer ikke til å bruke dette området til tung industri i fremtiden. Vi har fått nye industriområder på Kollagerneset og på Sandøra og trenger ikke dette området også til det formålet, sa Langeland.

Utsatt

Behandlingen ble til slutt utsatt, etter forslag fra Aps Øystein Skallebø og mot de tre stemmene til H, Frp og Sp.

I stedet får kommunestyret det på bordet i sitt møte 9. mai – etter at administrasjonen har sett på saken på nytt. Men også Skallebø uttrykte seg i positive ordelag om planene.

– Når man leser planene, så blir man glad. Det er fantastisk at vi har et hotell som ønsker å satse og rorbuplanene er en estetisk og god utnyttelse av området, sa Skallebø.