Kommunestyret i Skjervøy vedtok onsdag at Lerøy Aurora AS kan få benytte tomta på Containerkaia på Skjervøy til sin brakkerigg – som huser arbeidere som jobber på prosessanlegget til Lerøy på Fiskenes.

Kommunen er imidlertid klar på at dette er en midlertidig løsning og at noe må være klart allerede i juni til neste år:

Vedtaket gis med forbehold om at boligproblemet til Lerøy Aurora AS kan løses innen fristen som er 01.06.20.

Dersom det ikke fremvises/dokumenteres innen 01.06.19 at boligproblemet kan løses innen 01.06.20 opphører tillatelsen 01.06.19.

Konkrete planer

Administrerende direktør i Lerøy Aurora AS Kurt-Einar Karlsen sier til Framtid i Nord at man i lengre tid har jobbet med mer permanente løsninger for boliger til de ansatte som trenger det.

– Ja, vi har konkrete planer for det og har hatt samtaler med kommunen om hvordan vi skal gjøre det, sier Karlsen.

Mangelen på utleieboliger på Skjervøy beskrives av Skjervøy kommune som «en prekær situasjon». Karlsen er enig i at det er utfordrende for bedriften å ikke ha en mer permanent løsning på plass med flere mindre boliger.

– Det er ikke tvil om at sånn som det er nå så er det utfordrende å få tak i husvære. Spesielt små enheter som hybler og mindre leiligheter for en og to personer er utfordrende. Derfor har vi valgt å bygge en brakkerigg, men vi trenger litt mer tid på å få en mer permanent løsning, sier Karlsen.

Positivt med boligbehov

Han understreker at mangelen på utleieboliger på mange måter er en positiv utfordring for skjervøysamfunnet.

– Det er positivt at det er behov for boliger. Det er en bekreftelse på at det utvikles flere nye arbeidsplasser og en veldig positiv utvikling for bedriften. Og behovet for boliger kommer til å være økende fremover. Så er det en kommunal oppgave å legge til rette slik at aktører som oss kan fortsette å utvikle oss og få tilgang til regulerte områder til denne typen boliger, sier Karlsen.

Han sier han er trygg på at man har noe på plass innen tidsfristene til kommunen.

– Dette vil løse seg. Det vet vi helt konkret. Kommunen jobber godt med dette. Vi har fått flere alternativer skissert. Så får vi komme tilbake til det når ting er mer konkrete, sier Karlsen.

Fortetting

Ordfører Ørjan Albrigtsen vet at kommunen har en utfordring når det gjelder tilgangen på blant annet utleieboliger.

– Det er klart at det er en utfordring. Vi ser at vi må gjøre grep og at vi må få klargjort tomter. Gjennom sentrumsplanen ønsker vi å sette trykk på dette, sier ordføreren.

Han sier at kommunen trenger å se på nye områder for tomter.

– Folk på Skjervøy må regne med fortetting fremover. Vi må se på Hollendervika og i utkanten av dagens bebyggelse på Skjervøy, sier Albrigtsen

TROR PÅ LØSNING: Kurt-Einar Karlsen, administrerende direktør i Lerøy Aurora AS. Foto: Kristina Båtnes Hestdahl