Scoringen og gesten var tvillingbrødrenes måte å ære pappa Thor-Åge. Det utløste stående og langvarig applaus fra publikum på Aspmyra stadion. Her hadde tvillingene Vegard og Thomas vært svært delaktig i at Bodø/Glimt tok rennefart i 1. divisjonen og ble klar for Tippeligaen.

LES SAKEN: – Pappa plukket vekk stjernenykker

Den da 26 år gamle Vegard Braaten gråt for sin avdøde far da han scoret i 8-0-seieren. Den var første kamp hvor tvillingbrødrene var i Glimt-troppen etter farens bortgang.

Ni minutter før full tid kom Vegard inn, fem minutter senere scoret han til øredøvende jubel.

– Jeg har aldri scoret et mer følelsesmessig mål noensinne. Jeg fikk klem på klem av medspillerne og tårene begynte å trille. Denne scoringen var for pappa, uttalte en følelsesladet Vegard Braaten til Nordlys.

På de tre ukene siden farens bortgang hadde Vegard og Thomas knapt rørt fotballen. Snart fem år senere forteller de at det var godt å se lagkameratene igjen i Bodø.

-Jeg ble veldig overrasket. Vi var begge på benken og forventet ikke spilletid med tanke på hvor lite involvert vi hadde vært de siste ukene. Å få det målet, og få æret pappa på en måte som jeg vet han ville satt stor pris på, betydde utrolig mye der og da. Sånn sett er det nok det viktigste målet jeg har scoret noen gang, forteller Vegard til TIL-avisa.

(Denne saken har stått på trykk i TIL-avisa 2018, en fotballavis utgitt og produsert av Tverrelvdalen IL.)