I desember vedtok Nordreisa kommunestyre å tilrettelegge den gamle kinosalen ved idrettshallen til ungdomsklubb. Det ble satt av 800 000 kroner i årets budsjett til ombyggingen.

Det lokale arkitektfirma Konzept arkitektur bygg og plan, er leid inn sammen med interiørarkitekt Hege Traasdahl i Tromsø.

Eget media-rom

I løpet av vinteren og våren har arkitektene hatt flere møter med kommunen og ungdomskontakt Silje Båtnes. Innspill fra ungdommene er tatt med i planleggingen av ombygging av den gamle kinosalen.

Den gamle kinosalen er ikke til å kjenne igjen på tegningene. Inne på den nye ungdomsklubben er det så langt lagt opp til et eget media-rom for dataspill, film- og videoframvisning og musikk.

– Og det er tegnet inn en kjøkkenkrok, nesten litt som en kaffebar med mulighet for å lage mat og ha servering.

skisse: En kjøkkenkrok er tegnet inn, samt flere sittegrupper. Skjermdump: KONZEPT arkitektur

Spennende farger

Alt som skal inn i ungdomsklubben er så langt ikke planlagt. Ungdomsklubben skal være et tilbud til all ungdom i Nordreisa og ungdom i Nord-Troms, og tanken er at ungdomsklubben skal bli et samlingssted på ettermiddagstid.

Fargene som interiørarkitekten så langt har tegnet inne er litt utenom det du vanligvis ser inne i kommunale bygg.

– Noen vegger har to ulike rødfarger, ikke knallfarger, også er det noe grått. Jeg håper også ungdommene kan være med på å bestemme selv hva de skal ha på veggene, slik at de kan få utforme selv og engasjere seg, sier Båtnes.

– Vi synes det blir et spenstig prosjekt. Forslaget som ligger nå er veldig annerledes enn det vi startet med, så det er gjort en veldig god jobb av ungdomsrådet og ungdomskontakten. Vi kan ikke skryte nok av dem! Sier prosjektleder i Nordreisa kommune Olaf E. Nilsen.

Ønsket samlingssted

Båtnes forklarer at det i 2017 ble gjennomført en spørreundersøkelse blant ungdom i Nordreisa. Der kom det fram at mange savnet et sted der ungdom kunne samles.

Kommunen har sendt ut forslaget til flere entreprenører og spurt om de kan tenke seg å gjennomføre en slik ombygging, samt regne på kostnadene. Dersom tilbudene overskrider budsjettet må det gjøres nok et vedtak i kommunestyret. Forhåpentligvis står den nye ungdomsklubben klar før nyttår.

– Hvor lang tid det tar avhenger litt av hva eksterne entreprenører har mulighet til. Vi har lyst å få det gjort ferdig i løpet av høsten og vinteren. Vi kan ikke love noe, men vi skal jobbe så fort vi har mulighet til, sier Nilsen.

GAMLE KINOSTOLER: 20 av de gamle kinostolene er planlagt benyttet i media-rommet.