På 18 dager skal deltakere i Baltic Sea Circle Rally legge bak seg 8.500 kilometer. De skal gjennom elleve land, inkludert Russland og de baltiske statene.

I disse dagene er rallyet midtveis, og mange har nok sett eldre biler, fulle av klistremerker, på vei nordover langs E6 mot Nordkapp.

Lett, tenker du? Vel, bilen de får bruke må være samme bil deres far drømte om å kjøre, og de kan ikke benytte GPS og hjelpemidler for navigasjon ut over kart og kompass. Deltakerne har heller ikke lov til å kjøre langs motorveier.

Ruta starter i Hamburg, og så kjøres det opp til Stockholm. Så kjører deltakerne Sverige før man kommer inn i Norge over Bjørnfjell, og ruller videre oppover til Nordkapp. Derfra fortsetter man inn i Russland, til Murmansk og så er det rett sør til St. Petersburg. Derfra starter den delen av turen til har gitt navn til reisen, de baltiske statene. Man farer gjennom Estland, Latvia og Litauen. Til sist er man altså tilbake i Hamburg i Tyskland, der turen avsluttes.

Framtid i Nord ble kontaktet av Ken Bårdsen, bosatt i Nederland, og på full fart gjennom landene. Bårdsen hadde en stopp på Polleidet for noen dager siden, og nøt turen og opplevelsene.

RUTA: Slik går ruta, og slik er reglene. Foto: Skjermdump