For omtrent 20 år siden ble Kirknes påkjørt og alvorlig skadet. Han fikk brudd i flere deler av kroppen, og de seks neste månedene måtte han bruke på å trene seg opp igjen.

– Det har vært mange tunge tider.

Kirknes jobbet i Nortura før ulykken skjedde, men kunne ikke fortsette i jobben på grunn av skadene han hadde fått. Da forsøkte han seg i en annen jobb med vanlige arbeidsdager fra klokken 08:00 til 16:00.

– Jeg hadde ikke sjans å være så lenge på jobb daglig. Det gikk ikke.

Det ble flere operasjoner i årene som kom. Syv år etter ulykken måtte han opereres i den ene skuldra og i en fot.

NY HVERDAG: Etter at Svein Kirknes ble påkjørt for omtrent 20 år siden, måtte han slutte i jobben sin. Prosjektet med traktoren og huset på tilhengeren, startet han for tre til fire år siden.

Trives best ute

Kirknes synes det fort blir kjedelig å tilbringe dagene inne.

– Jeg trives ikke med å sitte inne, så min mor foreslo at jeg kunne hjelpe noen venner av henne som var blitt gamle med ting i husene deres, så da startet jeg med det, og det gjør jeg fortsatt. Det kan være alt fra å klippe plenen til å henge opp gardinene – å henge opp gardiner tar meg fem minutter, men så vil jo damene drikke kaffe og prate, og plutselig er hele dagen gått!

SPENNENDE: Reisatreffet foregikk for det meste utenfor Kronebutikken i Sørkjosen. Nytt i år var at det også ble arrangert bakkeløp opp gamle E6 fra Jubelen til Veibrink.

«Campingvogna» som han har med seg på tur etter traktoren, har han bygget selv.

– Det var en av damene jeg hjalp som hadde et småbruk. Hun ønsket at jeg skulle rive en liten koie i skogen. Huset til traktoren er bygget av materialet fra den, forteller Kirknes.

Kirknes ble medlem i klubben «Gammeltraktorens venner», og begynte å se seg om etter en traktor.

– Da kom jeg over denne som er en 1956-modell. Jeg fikk den, men måtte også ta med en plog og en kassetilhenger. Og hva skulle jeg gjøre med det? Det var da fikk jeg idéen om å bruke det gamle materialet fra koia til huset, slik at jeg kunne dra på tur.

Alt en trenger

Det lille huset er plassert på tilhengeren, og kan løftes av ved hjelp av en kran eller lignende.

– Nå er det tre til fire år siden jeg startet prosjektet.

ALT MAN TRENGER: Det lille huset har både kjøleskap, seng, vanntilkobling og panelovn. Foto: SIRI BERGSET ELVESTAD

Huset har solcellepanel, seng, vask, kjøkken og mulighet for både vann i vasken og oppvarming.

Kirknes planla å bruke fire uker på turen fra Stjørdal til Kirkenes, men har blitt stoppet mange steder på veien nordover. Derfor vil turen ta lengre tid enn planlagt.

– Jeg startet 8. juni, men har blitt hanket inn mange steder.

Men han er ikke helt alene på tur. Med seg har han nemlig «Lura». Hun sitter framme på tilhengeren – uansett vær.

– Jeg spurte kona mi om hun ville være med, men det var altså ikke aktuelt! Så da dro jeg inn til Trondheim og spurte en klesforretning om en utstillingsdukke de ikke hadde bruk for. Da fikk jeg Lura, sier Kirknes.