Festivalsjef Karoline Trollvik mener de har fått til et drømmeprogram.

Noe av det hun der mest fornøyd med er kunstutstillingen Doudji Dreamers, hvor 10 unge fra hele Sápmi skal snakke om hva de som unge utøvere tenker om doudjiens rolle i fremtiden.

Det er også flere bestillingsverk i form av konserter og dans. Hun legger til at avslutningskonserten «Circumpolar Hip Hop Collab» hvor syv rappere fra det sirkumpolare området har samarbeidet om å lage en unik konsert kommer til å avslutte festivalen med et pang.

Festivalsjef Karoline Trollvik Foto: Arkivfoto

En festival for alle

På Riddu er det noe for alle. Det er et stort utvalg av aktiviteter for barn, ungdom og voksene.

Man kan blant annet ta et minikurs i samisk, bli med på en vandring i «Riddu økoghage» eller ta et kurs i mongolsk strupesang. Det også blir flere filmvisninger, konserter, foredrag. slam poesi og mye mer.

Festivalen åpnes av kulturminister Trine Skei Grande (V) fredag.

Hun har alltid hatt lyst til å besøke festivalen, men har aldri hatt anledningen. Etter åpningen er det duket for Leu'dd. Det er skolte - og Kildinsamenes sangtradisjon som brukes for å formidle sin opplevelse av verden, historier eller det man måtte ha på hjertet.

Mange frivillige

Riddu Riddu har i år rundt 120 stab og 200 frivillige i sving. Mange kommer fra Nord-Troms og områdene rundt.

Og det er også en stor del internasjonale frivillige som kommer igjen etter tidligere år. De frivillige bidrar med mye forskjellig, alt fra kiosk til sikkerhet og alt imellom.

– Dette hadde absolutt ikke gått uten alle de fantastiske frivillige som kommer til festivalen år etter år, forteller festivalsjefen.

Korte fakta om Riddu Riddu

  • Startet som en grillfest i 1991.

  • I 2009 oppnådde festivalen nasjonal annerkjennelse med status som knutepunktfestival og fast støtte fra staten.

  • Riddu Riddu betyr «Liten storm på kysten»

  • Logoen til Riddu kalles “Riebangárdi” Det kommer fra en lek der en rev skal fange harene som løper langs opptråkkede spor i en ring