Ap-ordføreren møtte som vararepresentant i fylkestinget fredag, da flertallet vedtok å la kommunalministeren ta over prosessen med å slå sammen de to fylkene. Mevik skulle helst sett at man ikke havnet i den grøfta.

– Først og fremst må jeg understreker at Troms har slått fast at man ikke ønsker å fatte beslutninger for begge fylkene så lenge Finnmark nekter å oppnevne medlemmer. Men skulle det bli innkalt til møte i fellesnemnda, så vil Troms stille opp. Men så lenge det ikke møter noen på andre siden av bordet, så blir det vanskelig, sier Mevik, som sier han forstår

Finnmarks skepsis.

– Det gjør jeg. Men det er litt problematisk når Stortinget to ganger har besluttet at fylkene skal slås sammen, sier Mevik.

Han tror de to nordligste fylkene kan bli skadelidende når situasjonen er uavklart.

– Ja, jeg frykter at vi blir stående på perrongen når oppgaver skal flyttes ut av Oslo-gryta. Da er de andre fylkene klare til å starte lobbyvirksomheten, mens vi fortsatt krangler i Troms og Finnmark. Derfor skulle jeg ønske at partene i alle fall kom til bordet for å diskutere. Det er skuffende at det ikke skjer, sier Mevik.