Torsdag 16.08 møttes alle ansatte i barnehagene og skolene i disse tre kommunene til felles dialogkonferanse.

Astrid berg, utviklingsveileder i Nord-Troms sier dette er en stor satsing for å forebygge mobbing og for å skape et miljø som gjør at alle barna skal føle seg ivaretatt og inkludert i miljøet.

Dette er første gang noen samarbeider på tvers av barnehage og skole og at disse tre kommunene samarbeider mellom noe som dette.

Begeistret

På konferansen samlet 250 lærere og barnehagelærere seg for å utveksle erfaringer og verktøy når de skal tilbake i arbeid med barna. Alle lærerne og barnehagelærerne er begeistret for å sette i gang med denne satsingen.

Ordførerne i Lyngen, Kåfjord og Storfjord møtte også opp på konferansen. De snakket om hvor positivt den nye ordningen er.

–Det er små miljø og enheter i Nord-Troms, man får lite kreativitet og få ideer når man ikke samarbeider. Denne ordningen vil gjøre at vi alle kan lære av hverandre og bli bedre, sier Berg.

Får støtte

Stortinget, utdanningsdirektoratet og læringsmiljøsenteret gir støtte og midler til disse tre kommunene for at de skal kunne samarbeide og satse på denne ordningen.

Bakgrunnen til at de nå velger å satse på «Inkluderende barnehage og skolemiljø» er at elevundersøkelser i skolene viser at det er barn som blir mobbet.

For mange blir mobbet

Utviklingsveileder Astrid Berg synes det er for mange som blir mobbet og har et mål om at ingen barn skal bli mobbet.

– Jeg synes det er et viktig arbeid og viktig for barna som vokser opp i Nord-Troms at kommunene griper fatt i dette. Voksne ser ikke alltid mobbingen. Vi må bli flinkere på å gripe inn og si at det ikke er greit, sier Berg.