Det siste stevnet i Norges Strongman Cup ble avholdt i Trondheim i helga. Målet for Stangeland var å sikre seg finaleplass til norgesmesterskapet som går på hjemmebane i Nordreisa 6. oktober.

– Jeg så veldig mørkt på å ikke være med der når det alt er på hjemmebane. Det kunne i teorien skjedd dersom jeg gjorde en dårlig konkurranse, sier han.

Det gjorde han imidlertid ikke. Til tross for sommerferie uten optimal trening, klarte han å sikre seg 5. plassen.

– Jeg hadde en feeling på at formen var begynt å bli bedre. Jeg har merket en endring på kroppen på trening også, så det var herlig, sier han.

– En bra konkurranse gir også selvtillit og motivasjon før finalen, legger han til.

Skal være selektiv

Stangeland håper på å kjempe i topp 5 også i finalerunden. Det er 5. plass som er hans beste plassering så langt i konkurransen, og de siste gangene han har deltatt har han tatt 6. og 7. plass.

– Jeg er opptatt av å snu den trenden, og har ikke tenkt å avslutte på bunn. Jeg vil bevise både for meg selv og for andre at jeg er i form og at jeg kan gjøre jobben, fastslår han.

Øvelsene i finalen er sluppet, så nå er det spesialtrening og fullt fokus på dem som står på programmet framover.

– Jeg skal starte lett og øke mengden og kilo uke til uke fram til et par dager før konkurransen. Ellers gjelder det bare å være skjerpet både på matinntak, søvn og trening, sier han.

– Nå må jeg bare ikke la meg forstyrre av deilig høstvær, så det blir ingen jakt- eller båtturer. Jeg må være litt selektiv - det skjer bare èn gang at det er NM på hjemmebane.

Støtte fra hjemmepublikummet

Stangeland har merket stor interesse for sporten og ham som utøver.

– Det er mange som stopper meg når jeg er på butikken eller på trening, og som er interessert. Man trenger ikke å ha peiling for å se på en strongmankonkurranse - folk sier de uansett blir revet med når showet starter, sier han.

Å få kjempe i et norgesmesterskap i Nordreisa gleder han seg dessuten masse til.

– Det kommer til å bli kjempestemning, og det blir noe helt annet å ha hjemmepublikummet i ryggen. Jeg håper folk i Nord-Troms kan være med på å løfte meg til min beste plassering noensinne, sier han.

– Jeg håper også at kombinasjonen av hjemmebane og god form kan føre til at jeg overrasker både meg selv og andre.