NIL må avlyse nok et renn

Mangelen på snø i Saga har så langt gått utover både treninger og skirenn.

FRA NORDREISA Adrian Andreassen fra Nordreisa under trening i Saga.   Foto: Johanne P. Elvestad

LEDER Nils Tore Andreassen  Foto: Johanne P. Elvestad

SKISKYTTER Marie Henriksen Langseth startet sesongen sist helg med seier på Rustahøgda.  Foto: Johanne P. Elvestad

Sport

Elevene ved Nord-Troms videregående skole på skilinja er i gang med skitrening i Saga, men på grunn av lite snø har det tatt tid før elevene har fått benytte seg av skistadion. Leder for Nordnorsk Skilinje, Nils Tore Andreassen, sier dette hører til sjeldenhetene.

- Det er svært sjelden vi har hatt en så snøfattig førjulsvinter. Vi har kanskje hatt perioder i desember med lite snø, men det er ikke ofte det har vært slik som det er nå, sier han.

Ikke første gang

Førstkommende lørdag var det planlagt skiskytterrenn i Saga, men på grunn av  snømangel har idrettslaget valgt å avlyse rennet. Nordreisa IL har kommet til den konklusjonen at å arrangerer skiskytterrenn under slike forhold ikke vil være forsvarlig.

Dette er ikke første gang denne sesongen at NIL har sett seg nødt til å avlyse renn på grunn av lite snø. Sist uke avlyste de ”Tour de Reisa”.

Les saken: "Tour de Reisa" avlyst

På samlinger

Nordnorsk skilinje har tilsammen 36 elever, og elleve av disse går skiskyting.

- Det er klart at vi ikke får maksimalt ut av den skitreningen vi skulle hatt.

Skielevene fra Nordreisa har fått trent på ski selv om det har vært lite snø hjemme.

- Vi har vært på samlinger både i Finland og i Bardufoss, der elevene har gått masse på ski. Vi har hatt god kvalitet på treningen vi har hatt, men vi har ikke fått kjørt de skitreningene som hadde vært ønskelig, sier Andreassen.