Mandag vant Island 2-1 mot England i 8.dels-finalen i EM. Höskuldur Jónsson er bosatt med familien i Nordmannvik, men følger EM-eventyret fra Island. Islendingen er guide og er for tiden på Island i forbindelse med jobb. Mandag så han kampen mot England som sendte Island til kvartfinale i EM. Den så han med blant andre 16 engelskmenn.

– Det var ganske morsomt. Det var utrolig god stemning. Alle heiet på Island, også de som var fra England. De var ikke helt fornøyde med sitt eget lag, sier Jónsson.

Alle følger med

Jónsson forteller at uansett hvor man befinner seg på Island er det snakk om fotball.

- Alle følger med. De fleste som har noe tilknytning til Island følger med, uansett om man er interessert i fotball eller ikke. Dette er veldig stort for et lite land med 330 000 innyggere, sier Jónsson

99,8 prosent av Islands befolkning så landslaget ta seg til åttedelsfinale da de møtte Østerrike.

Island har aldri ført kvalifisert seg til et større mesterskap. I år har altså herrelandslaget virkelig markert seg.

– Islands lag har vært utrolig sterke. De har vist at de kan spille godt og at de har muligheter for å vinne. Island lå under 1-0 en liten periode mot England, men de mistet ikke motet. England er et sterkere lag, men det var de ikke på mandag, sier Jónsson.

Kan bli vanskelig

Søndag møter Island Frankrike på deres hjemmebane i kvartfinale. Jónsson har et håp om at Island går videre.

– Island møtte Frankrike i 1998 som da var regjerende verdensmestere. De spilte en vennskapskamp på Island og resultatet ble 1-1. Island har sjans, de har kommet langt og vist at de kan spille bra.

Hvor langt tror du at de kan nå i EM?

– De kan selvfølgelig vinne EM, men det blir vanskelig, sier han.