Fjerde og siste etappe av sykkelrittet Arctic Race of Norway startet i dag på E6 ved Polarsirkelen, hvor det før løpsstart ble satt verdensrekord med hele 1242 serveringer av den samiske retten souvas i løpet av 60 minutter.

Den lokal retten ble laget av kokken Svein Jæger Hansen, og servert av flere titalls medhjelpere. Både kulturminister Linda Hofstad Helleland, daglig leder i Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, ordfører i Saltdal, Rune Berg og ordfører i Rana kommune, Geir Waage, sa seg alle veldig godt fornøyde med retten.

- Dette var utrolig godt. Ikke bare ble det en flott verdensrekord, men det smakte også i verdensklasse, sa kulturministeren etter å prøvd den lokale retten.

Den tradisjonelle, samiske retten souvas består av lettsaltet og røkt reinsdyrkjøtt, for anledningen servert i pitabrød med salat og dressing.

For å oppnå verdensrekorden krevdes det over 250 kg med reinsdyrkjøtt og over 200 kg med hvitløksaioli.