18. februar er det endelig klart for sesongpremiere av Mesterkampen. Fem deltakere skal, gjennom syv episoder, kjempe om å bli Nord-Troms’ andre ultimate mester.

I første sesong var det Reidun Nilsen, den tidligere fotballspilleren fra Skjervøy, som stakk av med seieren.

Maria Helene Fagerli:

Maria Fagerli

Det 20 år gamle sprinttalentet fra Storfjord utmerket seg i norgestoppen fra svært ung alder. Hun har flere NM-medaljer, og slo gjenom nasjonalt da hun som 15-åring tok gull på 200 meter i UM. Året etter, i 2016, deltok hun på ungdoms-OL i Ungarn.

I 2021 bestemte den sprudlende storfjordingen seg for å legge piggskoene på hylla, men konkurranseinstinktet er godt bevart.

Thomas Båtnes Braaten:

Thomas Båtnes Braaten

Fra han var liten, og fikk sin første fotballdrakt til VM i ’94, var drømmen å bli fotballspiller. I dag kan 34-åringen fra Nordreisa se tilbake på en svært innholdsrik karriere i en rekke klubber. Et av de mange høydepunktene er opprykket med Bodø/Glimt, og den påfølgende sesongen i eliteserien.

Etter 15 år, la han opp proffsatsingen i 2020. Han har siden vært daglig leder i Fløya, før han i januar i år fikk jobb i TIL yngres. Samtidig spiller han for moderklubben Nordreisa i 5. divisjon.

Sajane Olsen:

Sajane Olsen

21-åringen fra Kåfjord kan både slå og sparke godt fra seg – noe hun har bevist gjennom en rekke imponerende resultater på taekwondo-matta. Allerede som gulbelte begynte hun å konkurrere, og det var da hun oppdaget at hun kunne nå langt. Tross sin unge alder, har hun allerede flere NM-medaljer, for ikke å snakke om VM-sølv i lagmønster og EM-bronse i sparring.

Drømmen for den unge kåfjordingen, som nylig tok steget opp til senior, er å en dag bli verdensmester.

Sigmund Forfang:

Sigmund Forfang

Den 60 år gamle lyngsværingen har spilt fotball hele livet, og fikk sin debut på A-laget til Lyngen allerede som 16-åring. Det gikk ikke lang tid før han ble lagt merke til av andre klubber. Den lange fotballkarrieren tok han til klubber som Mjølner, TIL og Bodø/Glimt, før han kom tilbake til det som da var blitt Lyngen/Karnes.

Cupfinalegullet med Tromsø i 1986, på en dag der alt klaffet, står igjen som karrierens store høydepunkt.

Dag Rune Stangeland:

Dag Rune Stangeland

Fra 15-årsalderen fikk han være med faren og de andre politibetjentene på Skjervøy på styrketrening. Da han selv begynte på politihøyskolen, kom han inn i styrkeløftmiljø, og begynte å konkurrere – og da var det gjort. Han har blitt Norges sterkeste politimann flere ganger siden første deltakelse i 2006, men de aller største høydepunktene har vært de lokale konkurransene.

Den 38 år gamle skjervøyværingen er bosatt i Nordreisa, og har to ganger konkurrert i finalen i Strongman-NM på hjemmebane. Senest i 2019 tok han 5. plass i konkurransen som også er kjent som «Norges sterkeste mann».

PS! Beklageligvis måtte deltakeren fra Kvænangen trekke seg to dager før innspilling, og det var dessverre ikke mulig å finne en erstatter på kort varsel.