Rennleder Bjørn Pedersen og hans stab i Skjervøy IK har ambisjoner om å girundt 500 tilreisende opplevelser de vil huske lenge. Dette gjelder ikke baredet som skjer i minuttene med startnummer på brystet, men under hele oppholdetpå Skjervøy.

Idrettsklubben, næringslivet, skolebarn og mange andre ermed på å skape en best mulig ramme fra de første kommer fredag ettermiddag tilde reiser hjem søndag etter stafetten.

Verdige vinnere

- Vi har tingene under kontroll. Utfordringen ligger i attidtakingen fungerer, spesielt på stafetten, ser Bjørn Pedersen.

330 løpere er påmeldt til lørdagens individuelle KM-renn iskøyting. Stafetten avvikles søndag med etapper i begge stilarter.

- Vi passerte tirsdag formiddag 250 deltakere. Det var etantall vi var godt fornøyde med. At vi noen timer senere ender opp med hele 330løpere, tar vi som en stor bonus. Vi får 60-70 flere løpere enn tilfellet varpå fjorårets KM i Harstad, sier Pedersen.

KM-løypene er harde og krevende både oppover og nedover.

- Løypene skiller godt. Vi kårer verdige kretsmestrer. Vihar laget en ny trasse på 1,5 km ned til stadion. Der blir det stor fart inedkjøringen.

Kanskje sol

Bjørn Pedersen frykter ikke at værgudene blir en motstander.Værutsiktene tyder på tilnærmet ideelle forhold. I beste fall blir det glimt avsola.

Seks-sju personer har siden i fjor sommer stått sentralt iplanleggingen av mesterskapet. I helga er det behov for minst 100 funksjonærer,som skal fylle små og store arbeidsoppgaver. I tillegg kommer flere kake- ogpizzabakere.

- Vi gleder oss over enorm oppslutning lokalt om KM. Flerehar ringt og spurt om hva de kan gjøre under KM. Det er stor vilje til å jobbedugnad for skigruppa.

- Hvor stort blir overskuddet?

- Vi har ikke satt opp noe budsjett på det. Vi håper at visitter igjen med noen kroner i kassa. Flere sponsorer er behjelpelig med ådekke utgifter knyttet til KM, sier rennleder Bjørn Pedersen i SkjervøyIK.