Kristin Vollstad fra Nordreisa gjorde denne helga rent bord under Scandinavian open. Vollstad har vanligvis veid til vektklassen -52, men deltok nå i -56.

- I Norge er det i denne klassen det er flest utøvere på internasjonalt nivå. Jeg er veldig fornøyd med helga, sier Vollstad.

På pallen ble det tre norske jenter. I semifinalen slo Vollstad Charlotte Berg Andersen, og Mariell Kongsvold tapte finalen. Både Andersen og Kongsvold konkurrer på internasjonalt nivå.

- Satser alltid på gull

Det neste som venter Vollstad er EM i slutten av november. Scandinavian Open var siste kvalifiseringsrunde for EM. I utgangspunktet er Vollstad tatt ut til å stille i -52, men nå håper hun å bli tatt ut for å delta med de litt større jentene. Ambisjonene er å vinne alt.

- Ambisjonene er alltid gull. Jeg drar ikke til et mesterskap og håper på å tape noe. Jeg satser alltid på gull, sier Vollstad.

I fjor tok hun også gull under Scandinavian open og sølv under VM.

Les saken: - Kan bli et høydepunkt i karrieren

Les saken: Tapte mot erkerivalen (Pluss)

Friskere og sterkere

Tidligere i år tok Vollstad sølv under verdenscupen i Ungarn. Også da i vektklassen tyngre, selv om hun da veide 52 kilo.

Les saken: Kristin tapte finalen i Budapest

- Det gav meg en god pekepinn på hvordan jeg ligger an. Jeg blir gjerne noen centimeter lavere, men jeg synes det er en bra utfordring med litt større jenter.

Etter å ha vært plaget lenge med skader veide Vollstad inn til 52 kilo. Nå når hun har kommet i form er hun mest sannsynlig flyttet permanent til vektklassen over.

- Kroppen har begynt å bli i normal idrettsutøverform. Jeg har mer muskler og jeg føler meg friskere og sterkere.

Konkurrenter i ringen, venner utenfor

Selv om Vollstad i konkurranse slår så hardt hun klarer på konkurrentene er de venner utenfor ringen. Hun forteller om et samhold der de drar på de samme samlingene og treningene. I tillegg går de gjerne flere landslag og spiser sammen ute.

- Før semifinalen snakket jeg og Charlotte. Vi ønsket begge to å komme til finalen og i ringen merket man at det var mye vilje, men etter kampen er man fortsatt like glade i hverandre, sier Vollstad.