Leder for A-laget og kunstgressprosjektet, Reidar Eilertsen, opplyser at banen i første runde hadde planlagt oppstart i midten av august i år.

- Vi hadde seks interessenter inne og bare én av de la inn tilbud. Dette budet var langt over det vi hadde budsjettert, sier han.

Totalkostnadene på anbudet beløp seg på nesten 8 millioner kroner. Med et budsjett på 6,5 millioner, ble det dermed vanskelig å gjennomføre.

Nye tester

Men dette satte bare prosjektet midlertidig på vent.

- Det vi gjorde var å forkaste det ene tilbudet, så gjennom forprosjektet en gang til, og om det var noe vi kunne gjøre for at ting skulle bli rimeligere, sier Eilertsen.

Dette innebar blant annet å grave opp hull i den gamle gressbanen, der kunstgressbanen er planlagt - for å undersøke massene en gang til gjennom nye testrunder. De foregående testene stammet nemlig helt tilbake fra 80-tallet.

Testresultatene var positive, og kunne som følger inkluderes i de nye anbudene.

- Vi fikk da inn nye tilbud som var under de totalkostnadene vi hadde budsjettert. Matte og slikt var under grunnarbeidet problembarnet, men også dette er nå under budsjett, sier prosjektlederen.

Snarlig oppstart

Ved hjelp av Troms fotballkrets, har prosjektgruppa i tillegg hyrt en sivilingeniør med erfaring fra nærmere 300 lignende kunstgressbaneprosjekter her til lands.

- Sammen med kommunen har vi i prosjektgruppa nå sagt "GO". Forhåpentligvis er det oppstart med det første grunnarbeidet i midten av oktober, med å legge ut masser og la det stabilisere seg. Så kommer hovedarbeidet ut på vårparten, forteller Eilertsen.

Dette arbeidet vil også sammenfalle med klubbens 80-årsjubileum.

- Det blir en god bursdagsgave til oss selv. Etter helga som kommer, har vi kanskje også et A-lag i 4. divisjon til da, smiler han.