Reisaværingene deltar i Main Event som er den største turneringen under NM som arrangeres på Gardermoen.

Der konkurrerer de om tittelen som norgesmester i spillet No Limit Texas Hold´em. Allerede er det klart at Amundsgård er videre og lørdag kjemper de to andre.

- Vi har tro på at vi kommer videre. Selvfølgelig spiller vi for å vinne, men man kan ha uflaks og ryke ut. Det er dessverre ikke noe man gardere seg mot, men spiller vi som vanlig - så har vi gode sjanser til å komme oss videre til dag 2, forteller Bjørklund.

I tillegg arrangeres det konkurranser i spillet Omaha og en turboturnering i No Limit Texas Hold'em.

Artig å være i Norge

Det er første gang at norgesmesterskapet i pokerspill faktisk foregår i Norge og det er det svært mange som er fornøyd med. Tidligere har NM blitt arrangert i utlandet, og i fjor reiste pokerspillerene fra Nordreisa til Dublin.

- Vi har alle deltatt tidligere i utlandet. Men det er veldig artig å kunne få lov å spille på hjemmebane. Det er noe vi i det norske pokermiljøet har arbeidet for lenge og dette er absolutt et sted i riktig retning. At det er så mange som deltar her viser bare at det er en interesse for poker i Norge, forklarer Bjørklund.

Over 2000 andre spillere som deltar i arrangementet som begynte torsdag denne uken og avsluttes tirsdag. Dette regnes som et stort arrangement også i nasjonal målestokk.

- Koser oss

Selv om det er mange spillere og stor spenning rundt bordene, er det en avslappet stemning hos Nordreisa-spillerne.

- Det er avslappet stemning og ikke noe press. Mest sannsynlig er det jo bare en som vinner, og om det ikke er en av oss blir vi ikke skuffet. Vi koser oss bare, avslutter Bjørklund.

Om han eller Marius Johansen går videre blir klart sent lørdag kveld. Søndag spilles neste kvalifiseringsrunde og tirsdag er det klart for den endelige finalen. Vinneren stikker av med en premie på 1,5 millioner kroner.

Eirik Bjørklund deltar i det første NM på norsk jord. Foto: Arkiv
Marius Johansen spiller om å få komme videre til dag 2. Foto: Privat