Det bekrefter presidenten i det russiske sykkelforbundet, som for øyeblikket er i Norge for å overvære årets utgave av rittet.

I forbindelse med årets Arctic Race, som arrangeres 11-14. august, er en russisk delegasjon på besøk for å vurdere muligheten for en etappe med start i Murmansk. Hvor etappen eventuelt skal gå er ennå ikke avklart, men passering av grensen er ett av alternativene som ligger på bordet.

President i det russiske sykkelforbundet, Dmitriy Minnebaev, får nå oppleve Arctic Race of Norway på nært hold. Han er imponert over det han ser.

- Naturen er flott, og man kan nærmest lukte sykkelatmosfæren her. Vi har i dag hatt gode møter med ledelsen av rittet og fylkeskommunen, og vi føler at kommunikasjonen og samarbeidet med organisasjonen bak Arctic Race fungerer veldig bra. Det vi har sett gjør oss sterke i troen på et samarbeid alt i 2017, forteller Minnebaev.

Veldig positivt

Med i delegasjonen er også Irina Tsyhankova, fra komiteen for fysisk kultur og idrett i Murmansk-regionen.

I løpet av turen, som også er i regi av Barentssekretariatet, vil Tsyhankova og Minnebaev få med seg den offisielle lagpresentasjonen og førsteetappen, i tillegg til en del møtevirksomhet.

- Det er noen ting som gjenstår, men alt ser veldig positivt ut så langt. Om det blir etappe i Murmansk kan vi love at det vil bli veldig, veldig bra, sier Tsyhankova.

Jobbet med russerne i over ett år

Daglig leder i Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal, har sammen med ledelsen i partnerarrangøren ASO jobbet med en russisk etappe over lengre tid. Nå ser det ut som at innsatsen betaler seg.

- Vi har selv vært på befaring i Murmansk, og er nå glade for at de har kommet hit, slik at de kan se og føle rittet på nært hold. Vi merker at opplevelsen har vært god, og det betyr selvsagt mye for å få til en avtale. Nå håper vi på å skape ny sykkelhistorie i Norge, avslutter Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.