I forbindelse med Paaskiviikko var Nord-Troms museums Rallar og bus på Halti-scenen i juni. Musikkfortellingen som Nord-Troms museum selv står for, trakk fulle hus på Storslett. I august skal Nord-Troms museum fortsette sin turné med Rallar og Bus i de øvrige kommunene i regionen.

– Først ute er Burfjord og Flerbrukshuset 15. august, deretter følger Solhov på Lyngseidet tirsdag 16. august og Flerbrukshallen på Hatteng onsdag 17. august, før den stopper innom kulturhuset på Skjervøy torsdag 18. august. Turnéen avsluttes med en uteforestilling i det spektakulære gruveområdet som inspirerte fortellinga – Ankerlia i Kåfjord kommune, opplyser Nord-Troms museum i en pressemelding.

Gruveindustri til Nord-Troms

Forestillinga er inspirert av den fascinerende epoken da gruveindustrien kom til Nord-Troms for omtrent 100 år siden. Gruvedrifta ga store endringer for mange lokalsamfunn i Nord-Troms.

Gjennom opplevelsene til aktørene Rallar Persson, Kellarin-Alffi  og skribenten får vi et innblikk i livet i gruvene – både på godt og vondt. Musikk og sang på norsk, kvensk og svensk er sentral i forestillinga. Rallarkoret er satt sammen i anledning til forestillingen.

Rallar Persson spilles av Daniel Wikslund, Kellarin-Alffi spilles av Øystein Fredriksen og skribenten er Inger Birkelund.

Håper publikum stiller opp

Manuset er skrevet av Inger Birkelund, Lise Brekmoe, Daniel Wikslund og Øystein Fredriksen, med støtte fra Fritt Ord. Turnéen er finansiert av Nord-Troms museum, men Ymber har også bistått økonomisk til uteforestillinga i Ankerlia.

– Vi håper folk fra Nord-Troms og regionene rundt har anledning til å ta turen til en av de oppsatte forestillingene. Dette er en produksjon Nord-Troms museum er svært stolt av, og som i tillegg til flotte musikalske opplevelser, gir kunnskap om en svært viktig epoke i vår historie som har satt sine spor i både folk og landskap frem til i dag, opplyser Nord-Troms museum.