Under lørdagens konsert i Lyngenhallen i forbindelse med Puls Lyngen, kommer ildsjelen og kulturarbeideren Liv Rundberg til å bli satt litt ekstra pris på. Også mannen Øyvind Rundberg får en påskjønnelse etter sitt arbeid med blant annet idrett i regionen.

Gode forbilder

– Liv fortjener en utmerkelse etter alt det hun har gjort for kulturlivet i Nord-Troms og forsåvidt også i Troms. Vi setter pris på folk som lever og ånder for å gi andre mennesker gode opplevelser, og sammen er hele familien Rundberg gode forbilder, sier booking – og artistansvarlig under Puls Lyngen, Kåre Bjørnar Olsen.

Han sier de har invitert paret til å delta på scenen.

Liv og Øyvind Rundberg er foreldre til brødrene Rundberg i Violet Road og Herborg Rundberg som også er musiker. Markeringen vil bidra med en overraskelse til publikum i form av et kulturelt innslag fra ungene.

– Gleder meg masse

Liv Rundberg synes det er stas og bli hedret.

– Jeg synes det er både rørende og veldig koselig at de tenker i de baner. Jeg ble kjempeglad da Kåre Bjørnar ringte og har gledet meg i mange måneder til konserten på lørdag - som jeg tror blir en flott konsert og også veldig koselig at det holdes i Lyngen, sier hun.

Hun forteller at hun har et nært forhold til kommunen, og at hun tilbake på 70-tallet brukte å få låne orgelet i kirka.

– Da satt jeg og spilte på kirkeorgelet mens Håkon kjørte med lekebiler på gulvet. Siden den gang har jeg også vært der flere ganger som organist og jeg har samarbeidet masse med koret der, sier hun.

Alle sju på scenen

Under konserten på lørdag blir hele familien Rundberg samlet på en scene. Det har ikke skjedd mange ganger før.

– Nei, jeg tror kanskje ikke det. Vi har vært på en kortur til Island, samt spilt under Påskefestivalen i Kautokeino, men aldri på et større arrangement. Det blir utrolig artig å gjøre noe som en familie, sier hun.

Årlig utmerkelse

Kåre Bjørnar Olsen forteller at Puls Lyngen, dersom det ser dagens lys i 2016 - vil fortsette å dele ut en årlig utmerkelse til noen i regionen.

– Vi i Puls Lyngen er mot polarisering og mot maktfaktorer som gjør at vi ønsker å bryte kommunegrenser og invitere andre kommuner med på festen. Vi blir å fortsette å sette pris på også våre naboer, sier han.