Det er NRK som avslører at regjeringen i det kommende statsbudsjettet vil foreslå å kutte den såkalte knutepunktstøtten som en rekke festivaler, deriblant Riddu Riddu, får i dag. Det betyr i så fall et milliontap for festivalen i Kåfjord, som mottar rundt to millioner kroner i årlig støtte.

Planen er at man skal gå tilbake til den gamle ordningen, der festivalene søkte om midler hvert år. Det betyr at Riddu Riddu må kjempe om kronene sammen med alle andre festivaler.

- Dette var en trist nyhet, men vi har vært forberedt på at det kunne skje. For vår del vil det bety at vi nå må søke på de samme midlene som alle andre. Det betyr at vi må bruke mer ressurser på administrativt arbeid og vi mister forutsigbarheten vi har hatt de siste årene, sier Karoline Trollvik, Riddu-festivalsjef, til NRK Troms.

Årets Riddu Riddu-festival hadde 24.533 besøkende  fordelt på 86 ulike arrangementer fra onsdag til søndag i midten av juli. Trollvik tror at det kan bli vanskelig å opprettholde antallet ansatte i en festival som har blitt mer profesjonalisert med årene.