Leder Tone Iversen i Bygdeutvalget for Oksvik skolekrets gleder seg over at det er i ferd med å bli mer liv i bygget på ettermiddags- og kveldstid.

Første brukere var ei damegruppe, som mandag trente styrke og kondisjon.

Bygdeutvalget har fått ansvaret for utleie av det kommunale bygget. Dette er med på å sikre bedre løsninger for brukerne enn om noen på rådhuset disponerte nøkkelen.

- Flott at kommunen overlater ansvaret til utvalget. Vi ønsker at bygdefolk oftere bruker gymsalen, sier Tone Iversen.

Legges bedre til rette

Skolen ble sommeren 2012 nedlagt i Oksvik og elevene overført til Eidebakken.

Samtidig ble det klart at det skulle bygges barnehage på den samme tomta. Kavringen barnehage ble offisielt åpnet i slutten av august.

- Dette er første gangen Lyngen kommune overlater ansvaret til et bygdeutvalg ved utleie av et kommunalt bygg. Fleksibiliteten blir større og forholdene legges bedre til rette for bygdefolk.

Iversen presiserer at bygdeutvalget forholder seg til reglene som gjelder ved utleie av kommunale bygg. Tilbudet er gratis.

Kan leie sporadisk

- Mange har spurt når gymsalen tas i bruk igjen. Damegruppa var først ute. Hver onsdag blir det herretrim. Målet er å få tilbake tilbud som forsvant da skolen ble lagt ned.

Tone Iversen oppfordrer små og store grupper til å bruke gymsalen enten til faste tider eller mer sporadisk. Hun låner ut nøkkelen så lenge det ikke kolliderer med andre arrangement.

- Den ene garderoben blir et mindre møterom med kjøkkenkrok og med plass til 10-12 personer. Vi har planer om å henge opp gamle klassebilder, som ble pakket ned da skolen stengte.

Godt samhold

- Hvordan berges bygda uten skolen?

- Et samlende punkt og møtested ble borte. Vi ser at det fortsatt er godt samhold. Mange stiller opp når vi arranger 17. mai på Polleidet eller trenger bøssebærere til TV-aksjonen. Mange vil bidra til fellesskapet.

Hun vedgår at jule- og skoleavslutningene er savnet i Oksvik.

- Dette var populære og gode arrangement. Vi merker at vår felles møteplass er blitt historie, forteller bygdelagsleder Tone Iversen.