SISTE: Navnet på antatt omkommet er frigitt

Søket etter den savnede mannen har så langt ikke gitt resultat. Politiet har derfor gått over til søk etter antatt omkommet.

- Vi er så langt uten resultat. De pårørende er informert om det, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Nord mottok et signal fra båtens nødpeilesender klokka 3.10 natt til mandag. Ifølge HRS er vraket av den 35 fot store fiskebåten sannsynligvis lokalisert på rundt 21 meters dyp.

- Det er ikke gjort ytterligere funn av betydning den siste timen, ifølge HRS.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd. Ifølge Iversen var det i hvert fall en person om bord, men det kan ha vært flere personer.

- Vi vet ennå ikke hva som har skjedd, men teoretisk er det mulig at vedkommende kan ha kommet seg på land.

Søker i hytter

Det er nå satt inn frivillige hjelpemannskaper fra Norsk Folkehjelp Sanitet Nordreisa og folk fra Røde Kors, som nå er på sendt til området for å søke langs strender og å sjekke hytter nærliggende  i området.

- Det er nå satt inn mannskap på land. De skal gå strandsøk og sjekke ut hyttene i områdene. De skal starte ved Hamneidet og lete langs en 8-9 kilometer lang strandlinje. Det kan være at personen har tatt seg inn på en hytte i nærheten og ligger der å trenger hjelp, sier Frode Iversen i HRS til Framtid i Nord.

Til sjøs er det et begrenset område det letes på. Både redningsskøyta og Sea King har gjort strandsøk fra sjøsiden.

Lokalisert havaristedet

Båten skal ha havarert et par hundremeter fra land.

– Redningsskøyta mener de har lokalisert båten, og søket har foregått siden tretiden i natt. Utover det vet vi foreløpig ikke så mye, sier redningsleder Frode Iversen til NTB.

Flere i søket

Klokka 4.05 meldte redningsskøyta som deltar i søket, om funn av vrakgods og diesel i området. Det ble da sendt et ambulansehelikopter og et Sea King-helikopter inn i området. Også kystvaktskipet Sortland deltar i søket.

Det er gjort strandsøk på begge sider av det antatte havaristedet. Redningshelikopteret har også søkt i fjordområdene rundt, men klokka sju mandag morgen er det fortsatt ikke gjort noen funn.

Politiet deltar i søket, sammen med redningsskøyta, UNN, Sea King, kystvakta og Norsk Folkhjelp. Foto: Viktor Enoksen
Det søkes i strandsonen ved hamneidet og Maurneset. Foto: Viktor Enoksen