Tanja Pedersen sin bil er sporløst forsvunnet etter at den ble parkert der torsdag. Pedersen er langt fra sikker på hva som har skjedd.

- Noen tror den er stjålet, mens andre tror den er blåst på havet. Selv aner jeg ikke og er nok fremdeles litt i sjokk! Den er i alle fall borte og det er lite noe jeg kan gjøre med det, sier Pedersen til Framtid i Nord.

Storm i kastene

Håvard Høgstad, daglig leder ved Arnøy Laks på Lauksletta, forteller til Framtid i Nord at to av deres ansatte har forsøkte å søke etter bilen i sjøen rundt fergeleiet.

- To av våre ansatte gikk forbi med båt på vei tilbake fra en våre lokaliteter. De undersøkte området rundt fergeleiet på Arnøya, men greide ikke se noe på grunn av grumsete sjø og dårlig sikt. Så det ble ikke noen stor operasjon, foreteller Høgstad.

Skulle på jobb

Tanja Pedersen er ansatt hos Arnøy Laks og skulle egentlig vært på jobb der fredag, men da fergen måtte returnere kom hun seg ikke dit.

- Tanja er jo ansatt hos oss så det er jo en selvfølge at vi hjelper til! Jeg var selv på fergeleiet fredag og kjente hvor grusomt sterk vinden var. Den hadde gjort store skader på bilene som stod parkert og vi forsøkte å hjelpe til. På vindmåleren vår målte at det var 18-19 m/s jevnt over, mens det var opp til 24 m/s i kastene, forteller Høgstad.

Har fått melding

Operasjonsleder ved Troms Politidistrikt, Lars Meland, bekrefter ovenfor Framtid i Nord at de har fått melding om bilen.

- Saken er anmeldt som stjålet i vårt system. Så da blir den fanget opp om den blir observert noen steder, utover dette vil vi ikke gjøre noen aktiv etterforskning.

Om bilen skulle vist seg å ha blitt ført på havet av vinden så er det en forskringsak.

- Om det er tilfelle, så er det ingen kriminalgåte, men en forsikringssak. Om dette har skjedd burde det jo vært mulig å se spor eller liknende i området rundt, avslutter Meland.