Torsdag tok Tanja Pedersen fergen fra Arnøya til Skjervøy for å besøke moren sin. Hun parkerte bilen sin som vanlig på fergeleiet på Arnøy.

Dagen etter skulle hun tilbake til Arnøy på jobb, men da fergen ikke kunne legge til ved fergeleiet på grunn av sterk vind måtte hun returnere til Skjervøy.

Sterk vind

Da hun endelig kom tilbake på ettermiddagen fikk hun seg en overraskelse. Først fikk hun en telefon fra venninnen Camilla Lorentzen som lurte på om hun kunne sjekket hennes bil på fergeleiet, da hun hadde fått beskjed om at bilen hadde fått skader av vinden.

Rutene på Lorentzens bil viste seg å være knust av vinden.

- Da jeg kom fram oppdaget jeg også at min egen bil var sporløst forsvunnet. Først tok jeg kontakt med en kompis som har reservenøkkel til bilen og spurte om han hadde lånt bilen, men det hadde han ikke.

Les saken: Pasienten ventet på ferga som aldri kom

Sporløst forsvunnet

Pedersen er langt fra sikker på hva som har skjedd.

- Noen tror den er stjålet, mens andre tror den er blåst på havet. Selv aner jeg ikke og er nok fremdeles litt i sjokk! Den er i alle fall borte og det er lite noe jeg kan gjøre med det, sier Pedersen til Framtid i Nord.

Hun har selv vært og undersøkt parkeringsplassen på fergeleiet for å finne spor etter bilen.

- Vi så i fjæresteinene, men fant ingen knust glass eller noe. Det er en åpning mellom noen steiner hvor den kan ha trillet ut. Det er uansett veldig rart!

Sist sett kl. 11.00

Pedersen sier hun har vært i kontakt med politiet og meldt bilen savnet. Hun har også meldt fra til fergemannskapet, i tilfelle de skulle observere bilen.

- Den kan ikke ha forlatt øya uten at noen har fått det med seg.  Den ble sist sett av folk som var ombord på ferga kl. 11.00, men kl. 13.00 var den borte. Etter der er det ingen som har sett noe. Jeg tror det er noen som skal dykke etter den søndag, sier Pedersen.

Bilen er en sølvgrå Renault 2005-modell.

Slik så Camilla Lorentzens bil ut etter vinden hadde herjet på Arnøya. Foto: Privat