De ti femte-sjuende klassingene fra Lyngsdalen oppvekstsenter har mye klart foran presentasjonen neste lørdag i Silsandhallen.

De har jobbet engasjert og med stor kreativitet med temaet ”Framtidens klasserom”.

- Årets oppgave er vanskeligere enn den vi jobbet med i fjor. Jeg synes vi er i ferd med å komme fram til et godt resultat, fortekker Ingvild Ringbakken.

Hovedbolkene er forskning, teknologi og markedsføring/samarbeid.

Lærer mye

Barneskolen på Furuflaten tilhører veteranene i Frist Lego League i Troms. Skolen har deltatt flere ganger, og kom senest vi fjor hjem med to førstepremier.

- Elevene har stort læreutbytte av First Lego League.. Skolen har bare positive erfaringer med FLL-konseptet, sier kontaktlærer Eirin Larsen.

Mottoet for ”Team Penguin” er ”I belive I can fly”.

- Pingvinene tror de kan fly, men det kan de ikke, påpeker elevene.

Fuglene har egenskaper elevene trekker fram.

- Pingvinene holder sammen og samarbeider om å gi hverandre varme.

På lik linje

I First Lego League konkurrerer femte-klassinger på lik linje med de fra tiende klasse. Aldersforskjellen virker ikke skremmende. Furuflaten-elevene har tidligere dokumentert at de kan hevde seg med glans i FLL.

Elevene har gjort seg tanker om hvordan framtidas klasserom kan bli. Bruk av ”Smart Board”, pulter med innebygd berøringsskjermer, står sentralt.

- Vi undersøker hvordan vi kan oppnå best mulig læring, forteller elevene.

- Jeg synes det er realistisk å kunne bruke ”Smart Board” i undervisningen en gang inn i framtida. Prisen på elektroniske produkter blir stadig billigere, tilføyer Eirin Larsen.

Kontaktlæreren roser elevene for å jobbe konsentrert og entusiastisk med FLL. De styrer det meste selv. Samarbeid går som en rød tråd i prosjektet.

Foresatte og andre interesserte inviteres onsdag i neste uke til oppvestsenteret for å bli bedre kjent med hva elevene har utrettet i årets First Lego League.

ELEVENE: Thea Engvoll (til venstre), Magnus Sætre, Isabell Tranås, Jill Martha Hoffmann, Richard Hansen, Lisas Slettli, Ingvild Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Magnus Johannes Engvoll og Paul Stian Hoffmann representerer Lyngsdalen oppvekstsenter.