For egen maskin, men med kun besetningen om bord, gikk hurtigruteskipet MS "Nordnorge" fra Skjervøy havn, tirsdag kveld ved 18.30-tiden.

Da lå MS "Trollfjord" klar til å legge til og ta om bord de vel 200 ventende passasjerene og mannskap fra "Nordnorge".

SE VIDEO FRA BYTTET HER!

Flenge

Det var mandag kveld, på tur ut fra Skjervøy, at sydgående hurtigrute MS "Nordnorge" grunnstøtte i det den var kommet like utenfor moloen.

LES OGSÅ: Hurtigruta har gått på grunn

Skipet returnerte til kai og det ble kort tid etter konstatert en flenge i skroget og at hurtigruten tok inn vann i en ballasttank.

Tirsdag var Det Norske Veritas og Sjøfartsdirektoratet på inspeksjon, og noe senere på dagen ble det klart at skipet kunne seile til Fosen og skipsverftet der.

Masse folk

Passasjerer og en del av bestningen ble overført til MS "Trollfjord", som hadde sydgående anløp av Skjervøy, tirsdag.

- Jeg har aldri opplevd så mye folk her på kaia, sier Thomas Bless, ansatt ved Skjervøyterminalen.

LES OGSÅ: Tar inn vann

- Vi har jo tatt veldig mange inn i hallen for at de skal slippe å stå ute og fryse mens de venter. Og det er folk over alt.

Bless og kollegene hadde en travel kveld. Ikke bare skulle alle de reisende ivaretas, men svært mye av godset fra "Nordnorge" ble skipet over på "Trollfjord".

- Det er mye gods, ja! Det blir en travel time fram til båten går.

Pragmatiske

Allan Whittaker fra Lancaster i England var blant dem som sto på kaia og ventet. Selv om det gikk snøbyger i luften, satt smilet og latteren løst.

- Vi engelskmenn er pragmatiske, smiler Whittaker, og ler.

- Det hadde vært verre om det var noen hundre italienere.

LES OGSÅ: Seiler videre i kveld

Sammen med sine reisekompanjonger, ekteparet John Atkins og Sheron Hall, dro de videre med "Trollfjord" til Tromsø. Derfra er det fly hjem.

- Vi har blitt tatt godt vare på av mannskapet. Særlig kapteinen var ulastelig da han kom ned og informere oss alle om grunstøtingen og hva som ville skje. Vi har vært i de beste hender, skryter Allan Whittaker.

Severdigheter

For at gjestene skulle få dagen å gå, hadde Hurtigruten, i samarbeid med aktører i Skjervøy, satt i stand noen opplevelser i all hast.

- Jeg må berømme folk på Skjervøy for måte de har tatt dette, sier informasjonsmedarbeider i Hurtigruten ASA, Stein Lillebo.

- På svært kort tid fikk vi til guidede besøk på Lerøy Auroras prosessanlegg. Og man fikk også åpnet kirka for en guida tur.

HUMØR: Allan Whittaker (f.v.), John Atkins og Sheron Hall skrøt av HUrtigruten og tok hendelsen med både fatning og humør. Foto: Kjetil Nielsen Skog
VENTER: Turistene tok det de kunne finne til sitteplasser inne på terminalen mens de ventet på neste båt. Foto: Kjetil Nielsen Skog
KØ: Det ble kø da 200 reisende skulle om bord i "Trollfjord". Foto: Kjetil Nielsen Skog