Framtid i Nord meldte i går, og i tirsdagens papiravis, at Kontrollutvalget i Skjervøy skal komme sammen denne uka og behandle rapporten om Industriparken og Skjervøy Fiskeriutvikling. Dette er ikke riktig.

- Vi skal ha et møte, men det er ikke for å diskutere rapporten. Den er ikke klar og mest sannsynlig enda et godt stykke unna, sier leder for Kontrollutvalget, Robert Hansen (Ap).

- Møtet vi skal ha er et avklaringsmøte med tanke på interne roller.

Interne stridigheter

Robert Hansen legger ikke skjul på at det har vært interne stridigheter i Kontrollutvalget, men sier de ikke har å gjøre med denne saken.

- Nei, det har de ikke, men jeg vil ikke gå ut med noe nå. Vi skal ha et møte og avklare rollene, blant annet min egen, sier Hansen.

Når det gjelder rapporten, er KomRev Nord i full gangen med den.

- Rapporten holder de på å ferdigskrive. Når den er ferdig blir den sendt til de involverte parter for gjennomsyn og verifisering. I den prosessen kan det være at vi får den for en gjennomgang, men det vet jeg ikke, sier Hansen.

Grundighet

Det ble sagt at man kunne vente rapporten ved nyttår. At det har tatt betydelig lengre tid skyldes behovet for grundighet, sier Hansen.

- Etter første befaring på Årvikbruket var KomRev Nord usikre på om de forsto alt rett. For å forsikre seg om at det blir rett, la de ut en ny takstbehandling på anbud. De forsikret seg også om at det ble valgt en takstmann fra en annen region.

Kommunestyret avgjør

Når rapporten er ferdig, og alle impliserte parter har fått sett over og eventuelt kommentert den, skal Kontrollutvalget komme med sin innstilling overfor kommunestyret.

- Den endelige sluttbehandlinga er det kommunestyret som gjør, etter at vi har gjort vår innstilling, sier Robert Hansen, som fortsatt er leder av kontrollutvalget i Skjervøy.

Robert Hansen er leder fortsatt av Kontrollutvalget i Skjervøy.