I morgen er det kommunestyremøte i Nordreisa. En av de store sakene på agendaen er revidering av budsjettet for 2015.

Feig ledelse

Gruppeleder for Fremskrittspartiet (FrP), John Karlsen - mener det forslaget som ligger er langt fra godt nok.

– Vi har en politisk ledelse som ikke evner å ta de større grepene. Man må tørre å fjerne noen av tilbudene i kommunen, tørre å si det til befolkningen. Man kan ikke drive etter ostehøvelprinsippet, og kutte ned litt overalt, sier han.

Han sier det ved denne gjennomføringsmåten vil bli flere sykemeldinger og dårligere arbeidssituasjon på alle sektorer som vil gå ut over de ansatte i kommunen.

– Tilbud må bort, for da forsvinner også stillinger - lønnsutgiftene tilsvarer jo 80 prosent. Sånn må man gjøre det!

To skoler i framtiden

John Karlsen sier ostehøvelprinsippet også går ut over skolene.

Siv Elin Hansen i SV sa i forrige uke at man må skjerme skolene for kutt, hva mener FrP om dette?

– Jeg har ikke diskutert dette med gruppa, men jeg tror at vi er kommet så langt i Nordreisa at vi må fjerne noen tilbud. AP åpnet Oksfjord skole etter at vi hadde stengt den, og gikk til valg på å åpne Sørkjosen skole. Men det å åpne flere skoler er ikke bærekraftig, sier han.

Han legger ikke skjul på at FrP satser på to skoler i Nordreisa kommune i framtiden.

– All grunnskoleopplæring skal gis på Moan Skole og Storslett skole. Med APs skolestruktur vil alle tilbudene bli dårlige - og det har vi i allefall ikke råd til.

Spørsmål om cellegiftbehandling

I forkant av kommunestyremøtet har Karlsen også sendt inn et spørsmål til ordføreren angående cellegiftbehandling som skulle starte opp på nyåret. "Hva gjøres i denne saken, og når tid kan vi forvente at tilbudet er på plass ved Sonjatun helsesenter?", spør han.

– Mange mindre kommuner gir dette tilbudet til sin befolkning. Det at man nå igjen er i dialog med UNN for å finne ut av hvem som skal ta utgiftene er ikke akseptabelt. Uavhengig av forholdet til UNN forventer vi at tilbudet kommer på plass. Og det skal være permament, sier han.

– Vi kommer i allefall ikke å gå for formannskapets innstilling, det garanterer jeg, avslutter han.