Nordreisa Sosialistisk Venstreparti (SV) ønsker at Nordreisa kommune skal vise hjerte og rom for mennesker på flukt.

100 plasser

Allerede i 2013 foreslo partiet å åpne opp for at kommunen kunne ta i mot 70 flyktninger gjennom et flyktningemottak, i tillegg til å ha 30 beredskapsplasser.

– Olderdalen som er et mye mindre sted, har hatt 70 plasser i en årrekke helt fram til nylig. Da må vi og kunne si at dette kan vi ta del i, og vi kan ta i mot minst 70, sier leder Siv Elin Hansen i en pressemelding.

Må ta ansvar

Helga Wigdel skal møte for Nordreisa SV på folkemøtet neste torsdag.

– Vi må erkjenne at vi er en del av verden vi og, og at det pågår en humanitær katastrofe der tusenvis dør. Vi kan ikke overlate til de fattige nabolandene å ta hånd om denne problematikken. Nabolandene klarer ikke ta imot flere flyktninger og det finnes ingen enkel løsning i den situasjonen som er der nede i å kun satse på å «hjelpe folk der de er» slik John Karlsen ønsker, opplyser hun.

Et passivt AP

Hansen håper kommunestyret i Nordreisa vil være med på å gi et tydelig signal til sentrale myndigheter. Et signal som sier at dette skal vi være med på. Det forundrer henne også at Nordreisa Arbeiderparti inntar hva hun kaller en "passiv holdning til deres partileders offensiv".

– Men jeg håper at også Nordreisa AP kommer etter og støtter Nordreisa SV ved neste korsvei.