Olaf Skogmo har vært aktiv som kommunepolitiker i Nordreisa siden 1978 og han har en lang yrkeskarriere innen Statens vegvesen.

Selv om han lenge har representert Sp var det noen stortingsvalg Skogmo stemte Høyre. Like før et stortingsvalg på 60-tallet spurte Skogmo sin egen far hva han skulle stemme.

– Jo, han skulle stemme Sp. Han sa at de tok vare på distriktene. Videre spurte jeg min far sin onkel hva han skulle stemme. Han hadde stemt Ap hele sitt liv, men nå skulle han stemme Sp for de passet på oss småfolk, forteller Skogmo.

Under det valget gikk Skogmo fra å stemme Høyre til å stemme Sp. Det politiske engasjementet vokste fram da EF-spørsmålet ble tatt opp i 1972. Skogmo ble mer og mer engasjert i å verne om det han mente var til det beste for distriktene.

Skogmo sier det er givende å være kommunepolitiker, men det har også vært tyngre perioder.

– I Nordreisa har vi lenge vært på ROBEK-lista og det har vært mye på at vi må spare og spare, men nå er vi på rett kjøl. Det føles godt, sier Skogmo.

– Jeg har tenkt på hva som kan gjøres for hvert enkeltmenneske. Derfor har jeg ikke holdt på så lenge, sier Skogmo.

Slik det ser ut nå planlegger Skogmo å gi seg som kommunepolitiker etter inneværende periode.

Kritiserer media

Den rutinerte politikeren mener valgkamp før stortingsvalg har blitt mer og mer intens.

– Tidligere hørte man på radioen og i avisen hva de ulike partiene sto for, men nå har det nesten blitt mest show. Det er med fokus på å ta politikerne på noe, selv om det ikke har noe med politikk å gjøre, sier Skogmo.

Han retter et kritisk blikk mot media og journalister.

– Journalistene burde spørre partiene hva de står for, ikke bare hva de er imot. Det er greit at vi skal vite hva partiene er imot, men det er mye man ikke får vite.

– Det virker som om det er mer viktig å skape førstesideoppslag og å underholde, fortsetter han.

Respekt

Til tross for at Skogmo mener valgkampen har blitt hardere tror han dagens politikere har respekt for hverandre.

– Selv om de er svært uenige i saker så har vi respekt fo hverandre. Slik er det i kommunepolitikken også. Selv om vi diskuterer ganske hardt og er uenige under møtene snakker vi sammen i etterkant og når vi treffes.