Boken skal hylle det store engasjementet folk har skapt rundt etappene. Nå søker forlaget publikumsbidrag til boken om folkefesten. I 2014 gikk sluttetappen av sykkelrittet gjennom Kvænangen med målgang på Kvænangsfjellet og 2016 går en av etappene både gjennom Lyngen og Storfjord.

Se video: Dette mener de om Arctic Race i Lyngen

Ordfører i Lyngen: - Det er vanskelig å bli mer fornøyd

Boken gis ut av Utenfor Allfarvei Forlag i Harstad og forlagssjef Veronica Melå forteller at boken vil inneholde bilder av alt som skjer rundt selve rittet og vise publikums unike engasjement.

– Vi ønsker å samle bilder av det beste som er skapt av publikum langs alle etappene gjennom disse fire årene. Det gjelder alt fra elleville kostymer, landskapskunst og morsomme påfunn som publikum står bak. Det er mye humor og humør både under og i kjølvannet av sykkelrittet som er verdt å dokumentere, sier forlagssjefen i Utenfor Allfarvei Forlag i en pressemelding.

Feiring av folket

Boken skal lanseres under årets ritt som går fra 10. august til 13. august.

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, ser frem til å se bilder fra samtlige etapper samlet i en egen bok.

– Boken er en feiring av folket i nord, som ofte går mot strømmen og gjør ting på sin måte. Vi er glade for at Utenfor Allfarvei Forlag har tatt initiativ til dette samarbeidet, og vi mener boken blir en viktig dokumentasjon for ettertiden, sier Dybdal.

I 2014 var det en ekte folkefest i Kvænangen. Reidar og Vera Eilertsen Vassnes giftet seg lørdag, samtidig som verdensstjernene i sykkelsporten rullet gjennom Kvænangen.

Les saken: Syklistene vinket til brudeparet