I dag ble det klart at Hofsøy Mekaniske vant fram i saken om vintervedlikeholdet på Skjervøy tettsted i perioden 2018-2023. Nils Arne Hofsøy mente at hans firma hadde blitt urettmessig avvist i den tredje anbudsrunden om brøytingen og begjærte midlertidig forføyning i saken.

Rettssaken gikk av stabelen i Nord-Troms tingrett 13. og 14. desember og nå har altså retten konkludert med at det ikke var rett å avvise Hofsøy Mekaniskes tilbud.

Er lettet

Nils Arne Hofsøy selv er glad for at rettssaken fikk et positivt utfall for ham når Framtid i Nord snakker med han rett etter at dommen er falt.

- Jeg har ikke fått lest kjennelsen ordentlig ennå, men jeg må jo si at jeg er lettet nå. Det var en fin julegave å få, sier Hofsøy.

Han er klar på at han helst hadde sett at saken kunne fått en løsningen utenfor rettssalen.

- Jeg mener fortsatt at det var unødvendig at dette skulle gå så langt. Jeg har hele tiden ment at vi hadde en god sak, men samtidig har det stått mye på spill. Jeg har aldri vært helt sikker på seier, sier Hofsøy.

Fjerde runde

- Ja, spørsmålet er jo om jeg får brøytingen eller ikke, sier Hofsøy.

Advokaten hans, Marianne Abeler, sier til Framtid i Nord at hun nå ser det som naturlig at Hofsøy får brøytekontrakten på Skjervøy - en kontrakt som kommunen har innstilt Skjervøy park og anleggsservice til å få. Men Hofsøy selv vil ikke ta den feiringen på forskudd.

- Jeg var jo ute etter kontrakten, ikke saksomkostningene. Så nå blir spørsmålet om vi får brøyte eller ikke. Blir det en fjerde runde? Anker kommunen? Det er fortsatt mye som er uklart, sier Hofsøy.

Krevende periode

- Det har krevd litt, ja. Den har pågått i hele vår, sommer og høst. Denne saken har gått ut over mye, for å si det sånn. Den har ligget konstant i bakhodet helt siden i mai, sier Hofsøy.

- Har du vært fristet til å bare la saken fare?

- Nei, jeg har aldri vært inne på den tanken, sier Hofsøy, som skryter av advokat Marianne Abeler fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig.

- Hun har gjort en meget bra jobb og har vært 100 prosent skjerpet hele veien.