I april i fjor startet en egen arbeidsgruppe på Gargo Sykehjem i Kvænangen prosjektet "Ut på tur med hjul". Målet var å samle inn penger til anskaffelse av en handicapbil, to elektriske rullestoler, samt en tilhenger med hagemøbler og grill.

En million kroner

Leder for gruppa, Eldbjørg Jonassen, forteller at engasjementet i saken har vært helt fantastisk. Gjennom kronerulling, vaffel - og loddsalg er det nå samlet inn over en million kroner.

- Bilen er bestilt. Vi planlegger et arrangement på flerbrukshuset i midten av mai for en offisiell overrekkelse, og håper at bilen er kommet til da, sier hun.

Testet sykler

Gruppa skulle egentlig kjøpe inn elektriske rullestoler, men valgte istedenfor å kjøpe elektriske sykler. To av tre sykler er ankommet Gargo, og tirsdag var det tid for testtur. Den siste stolen som er bestilt er spesialtilpasset rullestolbrukere.

- Fredag skal vi ta flere av de gamle med ut. Jeg tror det blir positivt for de eldre å komme seg ut, og litt morsomt for dem å sitte i en sykkel og ikke i rullestol. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier hun.

Meningen er at "Ut på tur med hjul" skal fortsette også etter at hagemøbler og grill er på plass.

- Vi skal jo drifte dette også, sier Jonassen.

TESTET: Tirsdag fikk Eldbjørg Jonassen testet de elektriske syklene med "sjåfør" Bjørnar Jonassen og barnebarnet Hermine Jonassen. Foto: Privat.