3. oktober 1998 satte Skjervøy Nærradio verdensrekord i stabling av 10-kroninger. 129,52 meter med mynt ble den nye rekorden. 19 år etter er Dagfinn Thomassen og Eidevannet vel sugen på å sette ny rekord – denne gangen med 20-kroninger.

– Ja, vi dobler valøren denne gangen. Så satser vi på ny verdensrekord, sier Thomassen.

Veksler inn

I 1998 fikk man inn 53.730 kroner. Med å slå rekorden i antall meter håper Thomassen å få inn det dobbelte av det.

At ikke alle skjervøyværingene går rundt med lomma full av mynter og kontanter lenger tar Thomassen med knusende ro.

– Ja, det ordner vi. Vi veksler inn de bidragene vi får slik at vi får 20-kroninger ut. Så stabler vi myntene.

Utfartssted

Rekordforsøket skal finne sted under Skjervøydagan, nærmere bestemt lørdag 1. juli.

– Vi starter midt i værret og så skal vi ha en skikkelig måling. Så satser vi på at vi får en ordentlig speaker til begivenheten, sier Thomassen og namedropper en kjent keeper-legende.

– Dette var et yndet utfartssted før, ja. Straks det var sol, så krydde det av folk her. Nå har det vel ikke vært noen som har badet her siden 90-tallet. Området er brukt til snødeponi og det bidrar ikke til forskjønnelse av området, men vi håper at vi kan ta vannet tilbake til nye høyder, sier Thommassen.

3,2 mill.

Eidevannet Vel regner med at det de har tenkt å gjøre ved vannet blir å koste rundet 3,2 millioner kroner. Da skal vannet tømmes og så skal bunnen skrapes og duk legges i bunn.

– I tillegg planlegger vi blant annet parkeringsplasser, en belyst sti rundt hele vannet og grill- og rasteplasser rundt hele vannet, sier Thomassen, og tilføyer:

– Det vil nok ta noen år før vi har på plass 3,2 millioner kroner. Mye av dette skal gjøres på dugnad. Men det er viktig å komme i gang nå, sier Thomassen.

– Ettersom jeg ser på Facebook så er engasjementet stort denne gangen også. Jeg tror vi skal klare å få inn 100.000 denne gangen, sier Dagfinn Thomassen.

SKAL SLÅS: 3. oktober kunne man juble for ny verdensrekord i stabling av 10-kroner på Skjervøy. Faksimile: Framtid i Nord