– Jeg er fornøyd med moralen i laget. Hovedfokus for sesongen er å utvikle spillerne og unngå nedrykk, sier trener Viktor A. Sørensen (48).

Han har for første gang treneransvar etter at han i februar takket ja da moderklubben Furuflaten spurte.

Sørensen var fra sin generasjon blant de aller beste spillerne i Lyngen-fotballen. Han ble sentral i Lyngen/Karnes, Tromsdalen og Skarp – i tillegg til Furuflaten. Viktor Andre er inneværende sesong den kanskje fremste profilen i 5. divisjon.

– Jeg spilte min siste kamp i 2007 for Lyngen/Karnes, og har ingen planer om å gjøre comeback, forteller Sørensen.

Pen redusering

– Fløya gikk før pause seirende ut av de fleste 50/50-duellene. Vi hadde tungt med å henge med. Vi vil neppe senere møte et sterkere besatt lag enn Fløya 2, men vi produserte 2-3 gode sjanser.

Les saken: Furuflaten tapte mot serielederen

Sørensen vedgår at tre baklengsmål i de ti siste minuttene før sidebytte gjorde jobben nærmest umulig.

Innbytter Kent Levin Mikkelsen reduserte til 4-1 etter å ha dradd seg pent fri og avsluttet med venstre fra 7-8 meter. Det var imidlertid ikke nok til å skape ny spenning.

Begge lag ble redusert til ti mann etter en heftig klinsj på midtbanen.

For stort tap

– Fløya 2 var i andre omgang bedre enn oss både i presset og på midtbanen. De vant fortjent, men 6-1 ble i overkant. Jeg ville ha vært fornøyd med 3-1.

– Hvordan trives du som trener?

– Under kampene er det et puslespill med mange bytter. Et toppet lag er sterkt. Samtydig må vi ta hensyn til ønsket om å utvikle spillerne, slik at vi har 16-18 mann når sesongen avsluttes i oktober.

Sørensen liker mye av hva han observerer på banen.

– Vi har flere interessante typer, som jeg synes det er inspirerende å jobbe med. Guttene viser god holdning til matchene. Vi har på trening noen forfall på grunn av jobb og andre årsaker, forteller trener Viktor A. Sørensen.

Furuflatens neste kamp er lørdag 13. mai hjemme mot Ullsfjord.

STOLPESKUDD: Robin Wikbo Samuelsen (til høyre) skjøt i stolpen på stillingen 1-0. Modou Lamin Ceesay følger med.