Kristin Vollstad (25) kunne juble som WAKO Europamester i minus 56 kg etter å ha slått russeren Alena Ashmakova i finalen i Hellas.

– Jeg følte spenningen i morgest da jeg våknet, og var utålmodig for å komme meg til hallen og sette i gang, men da vi kom til hallen kjente jeg at skuldrene sank og jeg ble rolig og bestemt, forteller Vollstad i ei pressemelding fra Norges Kickbokserforbund.

- Under oppvarmingen gjorde jeg som jeg pleier å gjøre, og forberedte meg som til hvilken som helst kamp. Jeg kjente etter at kroppen føltes sterk og klar, selv om jeg alt hadde gått tre kamper.

Flink russer

KLAR FOR FINALEN: Kristin Vollstad (th) er klar for lørdagens EM-finale i kickboksing. Bildet er fra 8.-delsfinalen. Foto: Per Andreas Ringsby

- Russeren var god. Hun var særlig flink å bokse, og taktikken min var å plukke poeng med sparkene mine. Kjappe spark for å stoppe henne, også følge opp med boksing. Taktikken fungerte bra, og i tredje runde var jeg bestemt på å holde fokus helt til alt var stopp, være litt gjerrig på poengene, og skaffe klare poeng til meg selv. Enkle, men presise angrep.

- Da jeg hørte publikum telle ned skjønte jeg at jeg lå i ledelsen, og hørte Daimi Akin be meg ta ut avstanden og bruke ringen, da var det bare å være gjerrig og telle ned til tiden gikk ut, forteller Kristin Vollstad.

Liten ledelse

– Jeg så russeren sin semifinale, når hun slo regjerende verdensmesteren og tenkte at dette kom til å bli en tett og jevn kamp, men at Kristin kunne vinne hvis hun klarte å holde hodet kaldt og følge planen vi blir enige om, sier landslagstrener Daimi Akin.

- Første og andre runde var jevn men med en liten ledelse til Kristin, siste runde var russeren mye mer på og sto med mye tyngde på fremste fot og i disse situasjonene er det lett å feie og det gjorde Kristin tre ganger. Hver feiing gir ett poeng i tillegg til dette var Kristin flink til å sparke med fremre fot samt rene slag som avgjorde kampen, sier Akin.

– Vi er veldig fornøyd med finaleprestasjonen og veldig stolte av mesterskapet samlet sett for Kristins del, uttaler landslagssjef Gjermund Nesland i pressemeldingen.