På Bios' nye bar serverer de drinker med lokale råvarer som einebær, tyttebær eller hjemmelaget sirup.

– Vi vil ikke bruke ferdiglaget puré, men lager den heller selv. Mangler vi en ingrediens, så bruker vi noe annet. Vi bruker hjemmelagede produkter på råvarer som finnes lokalt og ellers fersk frukt, sier Jan-Egil Johansen, sjef for Bios Bar.

– Vi ønsker å ha en lokal vri på klassiske drinker. Vi prøver å skille oss ut på drikkekartet – en får vanlige drinker også, men det er en cocktail-bar, sier han.

Et annet tilbud

Galleriet i kjelleren på Bios skal fortsatt være åpen, men er mer rettet for de som vil danse. En av tankene bak Bios Bar er derimot litt anderledes – der skal det kun være bakgrunnsmusikk og det sosiale er i fokus.

– Det vil ikke være live-musikk, og alle skal kunne snakke rundt bordet. Det tilbudet er ikke på andre steder her på Storslett, sier Johansen.

LOKALE RÅVARER På Bios Bar kan du få servert drinker med blant annet einebær, kvister og tyttebær. Foto: Siri Bergset Elvestad

Bios Café har basert sin meny på lokale råvarer, blant annet villsau fra Bakkeby og fisk fra Reisafjorden. Baren bygger derfor videre på dette konseptet.

– Vi har startet denne baren fordi vi ønsket et ekstra tilbud til de som spiser i kaféen. Nå kan en ta en drink før eller etter maten som et supplement.

Baren skal være åpen fredag og lørdag, og har 20 års aldersgrense.

Tommel opp fra gjestene

Sist fredag åpnet den nye baren.

– Det kom ganske mye folk i helga. Fredag var det ganske bra, og lørdag var det veldig bra. Vi fikk bare tommel opp fra gjestene, forteller Johansen.

Tilbakemeldingene som kom inn var positive.

– Noen mente at å åpne denne baren er det beste Bios har gjort på lenge, og folk syntes det var bra at det ikke var høy musikk. Et tilbud som dette har vært savnet, sier han.

Er du litt sulten og kaféen er stengt, kan du likevel bestille snacks av lokale råvarer.

– Snacksen slo godt an. Det knasa skikkelig rundt bordene i helga – akkurat som når man sitter på kino før filmen er startet.